29 Iulie 2015 publicat în Lifestyle 29 share-uri

si sa mergi mai departe... Sfaturile sunt realiste, nimic nu este idealizat, iar greselile pe care le fac femeile care se complac in suferinta sunt ironizate fara menajamente.

Dupa o despartire, singurul lucru la care te gandesti e cum sa scapi de suferinta cumplita care ti-a intunecat toata viata. Dar nu te ajuta cu nimic sa te inchizi in tine si sa-ti plangi de mila. Asta nu-l aduce pe iubitul tau inapoi si nici nu te pune din nou pe picioare. Singura solutie ca sa invingi durerea este sa iei haturile in mana. Stii pe dinafara banalitatile cu care te consoleaza cunoscutii si cu siguranta te-ai saturat sa auzi „Ti-am spus eu“ sau „Lasa ca trece“. Ai nevoie de strategii concrete!

Inspirandu-se din propria experienta, dar si din povestile de viata ale prietenelor si ale cititoarelor ei, Federica Bosco a alcatuit o lista de 101 sfaturi practice - necrutatoare si amuzante in acelasi timp - care te vor ajuta sa te desprinzi de trecut si sa iti regasesti pofta de viata, ca sa poti incepe o noua relatie, zambitoare si plina de incredere in tine.

In prima parte a cartii se gasesc „cele zece porunci“ pe care trebuie sa le respecti ca sa nu cazi in patima bauturii, sa nu iti faci din tigara un tovaras de suferinta si sa nu incerci sa iti ridici moralul printr-o infinita terapie de shopping. Dintre sfaturile autoarei: „Fara operatii estetice“, „Nu il urmari si nu pune sa fie urmarit“, „Nu te culca cu cel mai bun prieten al lui“.

A doua parte cuprinde niste propuneri de strategii pentru a depasi durerea provocata de despartire, cum ar fi: „Fara SMS, e-mail, Skype sau Facebook“, „Practica yoga“, „Nu te razboi cu el daca nu este absolut necesar“, „Nu te umili“ etc.

Ultima parte este orientata spre viitor si te invata cum sa te „reinventezi“ si cum sa iti recladesti increderea in tine ca sa fii pregatita sa intampini o noua iubire: „Schimba-ti obiceiurile“, „Tine un jurnal secret“, „Redecoreaza-ti casa“, „Pleaca intr-o calatorie“, „Gateste“, „Schimba-ti anturajul“ etc.

Cartea este tonica si scrisa cu mult umor. Insasi lectura ei este un act terapeutic. Sfaturile sunt realiste, nimic nu este idealizat, iar greselile pe care le fac femeile care se complac in suferinta sunt ironizate fara menajamente.

Autor: Federica Bosco

Carte aparuta la editura All si disponibila pe elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri