Tracey Cox: Aceste 2 teste simple iti dezvaluie daca relatia ta va dura sau daca se indreapta catre divort!

7 Iulie 2015 publicat în Lifestyle 44 share-uri

Impreuna sau despartiti? Cum ar fi daca ai putea arunca un ochi in viitor, cam peste 10 ani, si ai vedea care este statutul relatiei sau a casniciei tale? Tracey Cox ne dezvaluie 2 teste simple care ne pot arata daca mariajul nostru are sanse sa reziste in timp sau se indreapta spre divort:

TESTUL Nr. 2: Aceste 2 intrebari pot prezice divortul. Vezi care sunt!

Leora Friedberg si Steven Stern, 2 cercetatori economici de la Universitatea din Virginia (Statele Unite), au efectuat un studiu national si au analizat modul in care 3.597 de cupluri au raspuns unor simple 2 intrebari. Intrebarile au fost adresate in puncte diferite de timp, prima intrebare in perioada 1987-1988 si cea de-a doua 6 ani mai tarziu. Asadar… care credeti ca sunt de fapt cele 2 intrebari simple, dar cruciale, ce pot prezice divortul?

Intrebarea 1: Pe o scara de la 1 la 5 (in care 1 reprezinta mult mai rau, 5 - mult mai bun, cat de diferit crezi ca ar fi nivelul TAU de fericire daca tu si partenerul tau v-ati desparti?

Intrebarea 2: Cat de diferit crezi ca ar fi nivelul de fericire AL PARTENERULUI TAU daca v-ati desparti (pe aceeasi scara de la 1 la 5)?

“Este evident ca raspunsul la prima intrebare reflecta statutul relatiei voastre, insa raspunsul la cea de-a doua intrebare – si daca ai dreptate sau nu in privinta lui – este si mai important”, declara Tracey Cox pentru Daily Mail.

De-a lungul acestei perioade de 6 ani, 7% din cuplurile care au participat la studiu au divortat. Cuplurile in care cei doi soti au spus ca ar fi “rau” sau “mai rau” daca s-ar desparti de partener au avut in mod surprinzator o rata a divortului mai mica decat rata de divort medie (4,8%). Probabilitatea ca acele cupluri care au spus ca s-ar simti mai fericite daca mariajul lor s-ar incheia sa se si desparta a fost peste medie.

Insa ceea ce a fost cu adevarat interesant in cazul acestui studiu a fost si faptul ca “perceptiile incorecte” in ceea ce priveste fericirea partenerului (daca acesta este mai fericit in casnicie decat este in realitate sau mai putin fericit decat este de fapt) pot creste si ele probabilitatea divortului. Cuplurile care au judecat gresit satisfactia partenerului in cadrul casniciei au avut o rata a divortului mai mare – de 8,6% si 12%.

Daca nu stii ce simte partenerul tau referitor la tine si relatia voastra - acesta poate fi un semnal de alarma ca sunteti separati, deconectati si ca nu impartasiti aceleasi sentimente in ceea ce priveste relatia voastra.

Cercetatorii, mai adauga Tracy pentru aceeasi publicatie, au descoperit insa si alte lucruri surprinzatoare care pot semnala ca o relatie este in pericol, putand conduce la despartire:

  • a face pe “seful” intr-o relatie
  • asteptarile prea mari de la celalalt
  • idealizarea partenerului
  • supra-analizarea constanta a relatiei

Teste via Daily Mail

Foto homepage: divort, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri