Dupa doua saptamani strecoara lichidul obtinut intr-un borcan de sticla curat. Pune-l inapoi in acelasi loc ferit de lumina si agita-l o data la cateva zile timp de o luna.
Gusta lichidul pana cand vei sti ca este gata. Pentru a opri procesul de fermentare acopera borcanul cu un capac si pune-l la frigider.
Otetul tau din cidru de mere este gata!
foto: otet cidru mere, shutterstock
Reteta 2 - miez si coaja
Ai nevoie de:
• Coaja si miezul de la 10 mere dulci
• Doua linguri otet din cidru de mere organic, raw
• 2 linguri miere sau zahar brut
• Apa plata
• Un borcan de sticla de 2 litri
• Tifon sau filtru de cafea
• Banda de cauciuc
Cum procedezi?
Procedeul este acelasi ca cel descris la prima varianta a retetei. Se adauga ingredientele in borcanul de sticla care apoi se depoziteaza intr-un loc cald ferit de lumina. Dupa doua saptamani se strecoara lichidul intr-un alt borcan curat si se amesteca o data la cateva zile timp de o luna (sau mai putin daca este gata mai repede).
IMPORTANT!
Otetul din cidru de mere preparat in casa nu se utilizeaza pentru conservarea altor alimente (ex: muraturi) pentru ca nu este la fel de concentrat si este posibil ca alimentele respective sa nu se conserve asa cum ar trebui.
foto homepage: otet din cidru de mere, shutterstock

Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună