1 Septembrie 2014 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Documentarul The Shift - Schimbarea, in care Dr. Wayne Dyer, scriitor de talie internationala ce a bordeaza teme de spiritualitate si consiliere, explica valentele unei vieti traite la un nivel mult mai profund si mai autentic, inseamna a petrece doua ore in compania unor idei care iti pot realmente, schimba viata.

Documentarul este realizat intr-o maniera filmica ce imprumuta din tehnicile cinematografiei de fictiune. Mai multi oameni experimenteaza „schimbarea”, fiecare in felul sau. Nu este un film pretentios: cadrele sunt simple iar povestile de viata nu ies din aria comuna. Pe cat de simplu este insa acest film, pe atat de provocator la adresa tuturor lucrurilor pe care erai obisnuit/a sa le crezi despre viata. Sunt cu adevarat doua ore care schimba modul de a percepe viata si sensul aici.

Poti urmari filmul online SCHIMBAREA, cu Wayne Dyer, avand subtitrare in limba romana:

Idei esentiale extrase din film:

Este spiritul cel care da viata

☯ Singurul scop in viata este doar sa fii fericit/a si sa te bucuri de viata ta.

☯ Atatia oameni isi petrec viata luptand, incercand sa fie intr-un loc unde nu sunt. Niciodata nu li se pare ca ajung acolo.

Kudika Tarot

☯ Lau Tzu ne aminteste ca toata „fiintarea isi are originea in nefiinta”. Iisus a spus-o asa in Noul Testament: "Este spiritul cel care da viata".

☯ Egoul are un sistem foarte puternic de credinte, in care „cine sunt” este separat de toti ceilalti. Si o alta componenta a egoului ne invata ca sunt, de asemenea, separat de tot ceea ce imi lipseste in viata mea, de tot ceea ce mi-ar placea sa am. Si apoi egoul ne invata eroarea cea mai scandaloasa dintre toate. Ne invata ca… suntem separati de Dumnezeu.

Foto: Shutterstock.com; schimbare, meditatie, metafizica

☯ Unul dintre conceptele simple pe care le inveti in dupa-amiaza vietii tale, cand te muti in etapa de sens a vietii tale, este sa realizezi ca ai venit dintr-o Sursa. Putem sa o numim Dumnezeu, putem sa o numim Tao, nu conteaza cum o numim. Si ca aceasta sursa este pretudindeni. Nu exista loc unde sa nu fie. Trebuie sa fie, pentru ca ea creeaza totul. Totul vine din aceasta sursa.

Citeste si:
Cele mai frumoase citate despre luna ianuarie
Cele mai frumoase citate...

☯ Si atunci trebuie sa fie in mine. Si daca trebuie sa fie in mine, atuci trebuie, totodata, sa fie in tot ce am impresia ca lipseste din viata mea. Si daca stii ca esti conectat in spirit cu tot ceea ce lipseste din viata ta. Daca stii acest lucru, atunci, intr-un fel, tot ceea ce lipseste din viata ta si ti-ar placea sa ai, esti deja conectat, in spirit. Si tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti dai seama de o maniera in care sa te aliniezi pe tine insuti la asta si sa detii intelegerea ca esti deja conectat, ca trebuie sa aduci totul pe calea sa.

☯ Structurile egoului sunt toate despre competitie, despre castig, cum sa fim mai buni decat toti ceilalti. Si ce se intampla e ca… terminam traind o minciuna.

☯ Aici trebuie sa ajungem, intr-un punct in care sa putem renunta. Sa avem constiinta ca nu suntem singuri si ca vom fi ghidati. Ca avem o natura si ca ne putem increde in aceasta natura. Nu este ceva cu care trebuie sa ne luptam tot timpul. (…) Lasa-te trait, mai degraba decat sa preiei tu controlul!

☯ - Cum iti dai seama cand iei o decizie din Eul Superior?
- Iei mereu deciziile in functie de ceea ce simti. Esti stresat? Esti nelinistit? Speriat? Manios? Te simti bine cu tine? Simti ca ai vreun Scop? Simti ca viata ta are vreun sens? Cand actionezi din singura parte din tine care este autentica, raspunsul tau este binecuvantarea.

☯ Dharma este un principiu spiritual care implica existenta unui scop pentru vietile noastre. Totul are un scop si cand te gasesti traind in acel scop, ti-ai descoperit dharma ta. … Si in mod constant, in loc sa folosesti egoul, vei incepe sa spui, de-asta sunt aici. Este o chemare interna.

☯ Vei intelege ca totul este perfect si ca orice persoana care va intra in viata ta, va veni la timpul potrivit, in mod perfect.

☯ Cand te atasezi de lucruri si ele dispar, atunci… pierzi ceea ce esti.

☯ Ajungi intr-un punct din viata ta unde incepi sa fii ghidat de ceva care este mai mare decat tine. Doar aliniaza-te cu lucrul pentru care esti aici si ramai in armonie cu Spiritul, cu Dumnezeu, cu Sursa, stai acolo! Si in timp ce stai acolo, etapa cu sens din viata ta va prelua stacheta.


Foto homepage: Shutterstock.com; constiinta, univers, schimbare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri