13 Martie 2014 publicat în Lifestyle 85 share-uri

Femeia accepta insomniile, greturile, varsaturile, responsabilitatile multiple de dragul puiului ei. Durerile nasterii au fost echivalate cu chinurile mortii, dar ea nu renunta sa aduca alte vieti pe lume!

Elena Stan, una din cititoarele noastre dragi, ne-a trimis pe adresa redactiei un material deosebit despre ce inseamna a fi mama.

Mugur de viata

Foto: Mama, copil via Shutterstock

Si cum cresc cu bucurie mugurii pe crengile copacilor, asa cresc mugurii de viata in trupul mamei! O fiinta se dezvolta in templul mamei, cu ochi, cu buze, cu vointa si personalitate.

Cand are revelatia altoiului de viata, gazda trebuie sa fie de doua ori mai mult prevazatoare si pregatita sa acorde asistenta celui venit prin trupul sau sa cucereasca lumea. In fata acestui miracol de supravietuire si daruire, cuvintele sunt de prisos!

Femeia accepta insomniile, greturile, varsaturile, responsabilitatile multiple de dragul puiului ei. Durerile nasterii au fost echivalate cu chinurile mortii, dar ea nu renunta sa aduca alte vieti pe lume! Uneori se si moare la nastere, iar cand sunt puse sa aleaga intre cele doua vieti, mamele prefer sa se stinga, dar sa daruiasca viata copilului…

Mai tarziu, mamele isi dedica munca, bucuriile, gandurile si cunoasterea formarii copiilor. Renunta la tot si isi gasesc implinirea prin ei si numai prin ei, chiar daca, dupa ce ii invata sa zboare, acestia parasesc cuibul parintesc cand mamelor le tremura mainile, li se imputineaza fiinta de batranete si li se apropie sfarsitul!

De aceea, mama este prin ea insasi o sacra sarbatoare si o primavara vesnica, scaldata in lumina, muguri de viata, speranta, flori si soare!

de Elena Stan

Foto homepage: Mugur, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri