Testandu-mi simtul practic, am descoperit opt motive pentru care as prefera o vacanta prea putin exotica pentru iarna aceasta.
Extremele atrag si de aceasta data. 'Clasicul' Moscovei, precum Kremlinul sau catedrala St. Basil, in opozitie cu sclipitoarele baruri si mall-uri precum Vogue café, foarte aproape de Bolshoi Ballet sau Pasajul Petrovsky, pe strada Petrovka. In Kremlin, daca sunteti nostalgici sau pur si simplu curiosi, puteti vizita resedintele celor mai importante familii istorice rusesti, printre care si resedinta Ostankinovilor.

Extrem de convenabil, primitor pentru aceasta perioada, este Le National. Alaturi de un ghid de conversatie, hotelul, aflat in inima Moscovei, nu-ti 'fura' decat 230 de euro, pe noapte.

Motivul nr. 3: Praga


Am mai discutat despre Praga si vacantele petrecute aici, dar niciodata despre faptul ca mai mult decat toate celelalte capitale europene, Praga beneficiaza de un patern medieval foarte apreciat. Sanse de a vedea aici zapada: 50%.

Nu conteaza neaparat ce traseu urmezi: Auditoriul Smetana Hall pentru un concert clasic, sau poate o bataie cu bulgari de zapada pe dealul Petrin. Dupa plimbarile prin oras, marea atractie a acestuia este hocheiul pe gheata. Cehii sunt cu adevarat devotati acestui sport mai ales ca i-au dedicat un stadion cu nu mai putin de 18.000 de locuri. Astfel, pentru a intra pe stadionul national, Sazka, este bine de stiut ca pretul de start al unui bilet este de aproximativ 12 euro.

Motivul nr. 4: Stockholm

Traditie in patinaj. Deloc surprinzator pentru un oras construit pe suprafata a 14 insule. Apa din jur ingheata puternic din ianuarie si patinatorii profesionisti (sau trendy-ul termen folosit: skaterii) patineaza de la arhipelag pana la marginea Marii Baltice.

Nu trebuie insa sa fii un foarte bun patinator daca ajungi aici. Cosmopolit, intim, retro si vibrantEste suficient sa te plimbi pe drumul amenajat sau sa te imbarci intr-o croaziera in jurul orasului, tur care costa numai 18 euro. 'Miezul' istoric al orasului este bogat in palate si biserici, cu o arhitectura extraordinara. Vazut de pe o mare de gheata, peisajul este greu de uitat.

Motivul nr 5: Reykjavik

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri