Ne nastem cu o anumita forma a corpului si indiferent de modificarile fiziologice care au loc de-a lungul timpului, aceasta tinde sa se pastreze neschimbata. Pornind de la aceasta premiza, medicii si psihologii au stabilit corelatii intre forma siluetei si personalitatea unei persoane. Trupul vorbeste despre felul nostru de a fi, iar forma acestuia dezvaluie lucruri importante despre personalitatea specifica fiecarei persoane in parte.

Ce poate fi mai firesc decat dorinta unei femei de a fi frumoasa si de a-si pune in valoare acele trasaturi care o fac sa se diferentieze de cei din jur? Recunoastem sau nu, fiecare femeie isi doreste sa fie unica, sa iasa in evidenta fata de celelalte persoane printr-un plus de farmec, de feminitate si de... personalitate. Privindu-ne cu atentie in oglinda vom observa ca trupului nostru ii sunt specifice anumite trasaturi prin care ne distingem de cei din jur.

Ne nastem cu o anumita forma a corpului si indiferent de modificarile fiziologice care au loc de-a lungul timpului, aceasta tinde sa se pastreze neschimbata. Pornind de la aceasta premiza, medicii si psihologii au stabilit corelatii intre forma siluetei si personalitatea unei persoane. Trupul vorbeste despre felul nostru de a fi, iar forma acestuia dezvaluie lucruri importante despre personalitatea specifica fiecarei persoane in parte. La fel insa cum nu exista tipuri temperamentale pure, tot astfel nu pot exista doua persoane cu o forma a trupului identica. Va prezentam insa principalele tipuri de siluete si trasaturile fizice si psihologice asociate acestora:

Silueta in forma de clepsidra - Din punct de vedere fizic, acest tip de silueta se caracterizeaza printr-o talie bine definita, prin solduri si umeri simetrici si printr-un bust pronuntat. Profilul tau fizic releva un profil psihologic al contrastelor. Esti o fire curioasa, avida dupa noutati si schimbare si dependenta de provocari si reusite. In ceea ce te priveste, vointa si ambitia merg de minune mana in mana. In viata te motiveaza mai mult decat orice dorinta de a fi mai bun decat celalalt, de a reusi acolo unde acesta a esuat. Ai o forta interioara iesita din comun care, daca este folosita intr-un scop pozitiv, te poate determina sa indeplinesti lucruri marete. Esti insa o individualista convinsa, iar starile tale de spirit schimbatoare, atunci cand scapa de sub control, iti pot pune piedici semnificative in exploatarea resurselor de care dispui.

Silueta in forma de para (triunghi) - Acestei siluete ii sunt specifice urmatoarele trasaturi: un bust mediu sau mic, spatele ingust, trunchiul mai subtire decat partea inferioara a corpului, o talie definita si solduri pline. Portretul tau psihologic indica o personalitate sensibila si delicata, la fel de atenta cu propria persoana ca si cu cei din jur. Pui foarte mult suflet in tot ceea ce faci si acorzi o deosebita importanta pana si celor mai banale lucruri. Esti o persoana echilibrata, marinimoasa, insa sufletul tau este o carte inchisa pentru majoritatea cunoscutilor. Iti dezvalui cu greu sentimentele si manifesti o prudenta exagerata in a le dezvalui. Nestiind ce fire pasionala se ascunde sub infatisarea ta calma si linistita, cei din jur te percep usor rigida si increzuta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri