Cititi chestionarul lui Proust si raspunsurile pe care le-a dat acesta. Apoi, asterneti pe hartie propriile raspunsuri. Dupa ce le-ati scris, cititi-le cu atentie din nou. Veti fi uimiti de cat de mult poate dezvalui acest test despre voi si in ce mod frumos si profund o face!

Chestionarul lui Proust… il gasim in pagina a doua a publicatiei "Vanity Fair" ca forma de interviu modern, insa putini sunt cei care stiu ca el isi are originile in secolul XIX. Popularitatea sa este data de scriitorul francez Marcel Proust. Desi numele faimosului autor francez i-a devenit in mod natural asociat, faimosul Chestionarul este in fapt un Album de Confesiuni (un Oracol sau Test de personalitate/ aptitudini – daca vreti si varianta romaneasca), in mare voga in societatea aristocratica englezeasca din 1880.

Chestionarul era la fel de popular si apreciat in acele timpuri precum este astazi testul Myers – Briggs. Era o forma de amuzament sau un joc de societate. Ciudat, poate veti spune… In oracolele noastre de astazi, la 13 ani punem intrebari de genul “Care este cantaretul tau preferat/ formatia ta preferata?”, nicidecum intrebari capcana despre virtuti, pictori, muzicieni sau personaje istorice/ fictionale. Chestionarul era insa menit sa-ti faca o idee asupra personalitatii celui care il completeaza, sa-ti dezvaluie dorintele ascunse, gusturile, aspiratiile celui care il efectua, dar si gandurile si perspectivele asupra vietii a persoanei in cauza.

Marcel Proust a acceptat sa completeze acest chestionar cu ocazia a doua evenimente sociale, primul la varsta de 13 ani, iar cel de-al doilea la 20 de ani. A notat raspunsurile sale intr-un Album de Confesiuni in limba engleza apartinandu-i prietenei sale Antoinette Felix-Faure. Intrebarile sunt relativ similare in ambele circumstante, insa raspunsurile difera, relevand in primul caz un adolescent inteligent, usor naiv, atasat de mama, manifestand simpatie pentru tot ce inseamna feminin, iar in cel de-al doilea caz un tanar atras de cuceriri si cochetand puternic cu ideea de dragoste. Tanarul trece peste anumite limite conventionale sexuale, este inca fixat asupra figurii materne, inca sensibil dintr-un punct de vedere estetic. Chiar daca raspunsurile tanarului Marcel Proust au un aer usor superficial, poate studiat, nimeni nu poate nega inteligenta si geniul creator al scriitorului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Manuscrisul original cu raspunsurile lui Proust din 1890 a fost descoperit in 1924, circuland ulterior sub denumirea "Marcel Proust par lui-męme." In 2003, a fost licitat pentru nici mai mult, nici mai putin de 102 000 euro.

Mai tarziu, gazda de televiziune Bernard Pivot obisnuia sa adreseze aceste intrebari invitatilor sai in emisiunea Apostrophes, iar astazi Chestionarul lui Proust este cunoscut in intreaga lume ca o forma de interviu modern luat unor personalitati celebre. Setul de intrebari ne poate dezvalui franturi din gandurile, vietile, valorile si experientele personalitatilor chestionate.

Una peste alta, va invitam sa cititi Chestionarul lui Proust si raspunsurile pe care le-a dat acesta. Va invitam totodata sa asterneti pe hartie propriile raspunsuri. Dupa ce le-ati scris, cititi-le cu atentie din nou. Veti fi uimit de raspunsurile pe care le-ati dat si cat de mult poate dezvalui acest test despre voi si in ce mod profund si frumos dezvaluie:

Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? A contat cine a zbierat mai tare 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Chestionarul lui Proust

Iata raspunsurile pe care Marcel Proust le-a dat in cadrul acestui chestionar, la varsta de 13 ani

-Care consideri a fi cea mai adanca nenorocire care ti se poate intampla?
-Sa fiu separat de mama.

-Unde ti-ar placea sa traiesti?
-In tara Idealului, sau, mai degraba, in tara idealului meu.

-Care este ideea ta despre fericirea pe pamant?
-Sa traiesc in contact cu cei pe care ii iubesc, cu frumusetile naturii, cu o multime de carti si de muzica. Sa am in apropiere un teatru frantuzesc.

Foto homepage: Sxc.hu

Foto interior: Wikipedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri