Top 10 atractii turistice la 'castelul lui Dracula'

12:10, 3 Octombrie 2012 publicat în Lifestyle9 share-uri

Fantana care se poate vedea in curtea interioara a castelui este doar partea superioara a vechiului put folosit pe vremuri pentru alimentarea cu apa.

Iata in premiera un Top 10 al celor mai importante atractii turistice de la Castelul Bran, cunoscut de turisti drept "castelul lui Dracula". Topul a fost realizat cu sprijinul administratiei castelului.

Fantana care se poate vedea in curtea interioara a castelui este doar partea superioara a vechiului put folosit pe vremuri pentru alimentarea cu apa. Putul fantanii, deasupra caruia se afla "capacul" ce se gaseste acum in curtea interioara se afla in spatele a trei porti mari de lemn, sub mecanismul ascensorului, care este expus publicului.

Fantana a fost sapata in stanca, in secolul XV, si are o adancime de 56 de metri. Avea dublu scop – alimentarea cu apa si loc de refugiu. Astfel, daca se coboara pana la 40 de metri, la nivelul parcului, acolo exista un tunel de 25 de metri care are o iesire la nivelul solului. Era singura ruta de scapare pentru cei asediati in cetate. In perioada interbelica pe putul fantanii a fost instalat un lift (vezi locul 8), folosit de Regina Maria. Odata cu amenajarea liftului, partea superioara a fantanii, frumos sculptata, a fost mutata in curtea interioara a castelului.

Citeste si:
Centrală termică electrică sau pe combustibil solid?
Centrală termică electrică...

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto homepage si interior: Sxc.hu

Citeste si:
Rețeaua de sănătate REGINA MARIA oferă gratuit analize și...
Rețeaua de sănătate REGINA...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri