3 Octombrie 2012 publicat în Lifestyle 11 share-uri

Fantana care se poate vedea in curtea interioara a castelui este doar partea superioara a vechiului put folosit pe vremuri pentru alimentarea cu apa.

Iata in premiera un Top 10 al celor mai importante atractii turistice de la Castelul Bran, cunoscut de turisti drept "castelul lui Dracula". Topul a fost realizat cu sprijinul administratiei castelului.

Fantana care se poate vedea in curtea interioara a castelui este doar partea superioara a vechiului put folosit pe vremuri pentru alimentarea cu apa. Putul fantanii, deasupra caruia se afla "capacul" ce se gaseste acum in curtea interioara se afla in spatele a trei porti mari de lemn, sub mecanismul ascensorului, care este expus publicului.

Fantana a fost sapata in stanca, in secolul XV, si are o adancime de 56 de metri. Avea dublu scop – alimentarea cu apa si loc de refugiu. Astfel, daca se coboara pana la 40 de metri, la nivelul parcului, acolo exista un tunel de 25 de metri care are o iesire la nivelul solului. Era singura ruta de scapare pentru cei asediati in cetate. In perioada interbelica pe putul fantanii a fost instalat un lift (vezi locul 8), folosit de Regina Maria. Odata cu amenajarea liftului, partea superioara a fantanii, frumos sculptata, a fost mutata in curtea interioara a castelului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto homepage si interior: Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri