9 August 2012 publicat în Lifestyle 127 share-uri

Un sot inteligent emotional este constient de ceea ce se petrece in lumea sotiei sale si demonstreaza grija si preocupare pentru aceasta lume. Un barbat inteligent emotional stie sa-i comunice partenerei sale ceea ce simte pentru ea.

In multe cazuri, pentru multi dintre noi, indiferent de cat de mult sustinem ca ne iubim partenerul, a gasi pulsul adevarat al unei relatii sau casnicii poate fi de multe ori o adevarata provocare. Se gasesc situatii in care iubirea vietii noastre ne poate face sa ne simtim incordati, iritati, sa simtim furie sau chiar durere si un gust amar. Si atunci sufletul tipa in noi ca nu nu, aceasta nu poate fi iubire. Nici nu poate fi vorba de iubire aici… Se gasesc situatii in care noi, iubirea vietii cuiva, il facem pe celalalt sa se simta incordat, iritat, sa simta furie sau chiar durere si un gust amar. Si totusi sustinem ca il iubim…

Nici nu ne dam seama ce influenta covarsitoare au emotiile asupra evolutiei in bine sau in rau a unui mariaj… Multe din aproblemele si neintelegerile care apar intr-o casnicie/ relatie ar disparea daca partenerii ar fi constienti de importanta inteligentei emotionale si de puterea acesteia de a asigura fericirea intr-o relatie. O casnicie in care atat barbatul, cat si femeia au un grad inalt de inteligenta emotionala sau reusesc pe parcus sa si-o dezvolte este cu siguranta o casnicie reusita. De ce? O casnicie care implica inteligenta emotionala de ambele parti demonstreaza intr-un mod simplu si profund dragostea.

Nota: John Gottman este un psiholog ce se bucura de o reputatie internationala ca specialist-cercetator in domeniul relational si al casniciei. Gottman poate fi considerat un adevarat guru in comunicare, negociere si solutionarea conflictelor. Doctor in psihologie, John Gottman se bucura de o activitate publicistica bogata, fiind autorul a aproximativ 200 de articole academice, dar si autor si coautor a 40 de carti. In momentul actual, psihologul este director al Institutului de Cercetare a Relatiilor (un institut non-profit), conducand in acelasi timp, impreuna cu sotia sa Julie, Institutul Gottman.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri