12:04, 10 Aprilie 2008 publicat în Lifestyle

Secolul vitezei traieste si respira alaturi de noi. Ca sa supravietuim in acest univers in care a fi romantic inseamna a fi desuet, in care relaxarea a devenit un fel de rara avis, iar solicitarile jobului au devenit deja un stil de viata, am invatat sa ne adaptam.
Secolul vitezei traieste si respira alaturi de noi. Ca sa supravietuim in acest univers in care a fi romantic inseamna a fi desuet, in care relaxarea a devenit un fel de rara avis, iar solicitarile jobului au devenit deja un stil de viata, am invatat sa ne adaptam. Cum am reusit acest lucru? Fiecare dintre noi are propria reteta de supravietuire. Fiecare isi are propriile metode de a lupta impotriva stresului cotidian, In competitia cu viteza, fiecare secunda conteaza. Involuntar sau nu, cursa contracronometru ne ingradeste dreptul de a fi noi insine. In ce sens? In sensul ca timpul pe care ni-l dedicam noua se scurteaza din ce in ce in ce. Nu mai avem timp pentru indeplinirea acelor mici lucruri care ne fac sa ne simtim mari. Tratam lucrurile pe care le consideram extrem de importante, intr-o maniera teribil de superficiala. Acordam prea multa atentie lucrurilor insignifiante, neglijand lucrurile cu adevarat importante. Uitam care sunt prioritatile noastre in viata, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional. Si nu de putine ori, amanam finalizarea anumitor lucruri, agatandu-ne de orice pretext: ne este lene sau frica de esec, uram ceea ce avem de facut, sarcina respectiva ne depaseste, etc. Nu ne este deloc greu insa sa gasim de fiecare data un argument plauzibil pentru amanare. Noi nu amanam, ci doar ne schimbam prioritatile. Afla care este tiparul comportamental in care te incadrezi, cum poti evita ca amanarea sa devina o a doua natura a ta si cum poti iesi invingatoarea din batalia cu amanarea:

Tiparul comportamental al amanarii temporare – Daca ti se intampla uneori sa amani lucrurile care nu-fi fac o placere foarte mare, daca ai tendinta de a te orienta doar spre finalizarea acelor sarcini sau obiective pe care le consideri atractive sau mai usor de indeplinit, mai mult ca sigur ca te incadrezi in acest tip de comportament. Din cand in cand, cu anumite ocazii, ai tendinta de a amana lucrurile. Este nevoie de putina atentie sau efort din partea ta pentru a impiedica ca amanarea sa se transforme in obicei. Nu-ti lasa sarcinile pe care le ai de rezolvat pentru mai tarziu, ci incearca sa le rezolvi in momentul prezent. Rezolva-le acum, si nu mai tarziu! Inainte de a incepe un lucru, gandeste-te cat adevar exista in banala vorba romaneasca: “nu lasa pe maine ceea ce poti face astazi”. Gandeste-te ca odata ce ai rezolvat o anumita problema, vei scapa de grija acesteia. Probabil ca atunci cand ai un infinit de sarcini de rezolvat, unele mai atractive, altele total odioase, incepi cu cele pe care stii ca le poti rezolva in timp util. Sau cu cele care te atrag pentru ca stii ca le poti rezolva... Nu ar fi rau insa daca ai incepe cu sarcinile mai dificile, lasandu-le la sfarsit pe cele mai placute. Acorda-ti de fiecare data o mica bucurie pentru fiecare lucru pe care l-ai indeplinit in mod eficient. Plimba-te in parc!Acorda-ti cinci minute ascultand melodia preferata. Citeste un banc pe internet! Asculta gluma unui coleg sau relaxeaza-te pur si simplu! Cu siguranta ai meritat toate acestea...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri