Primavara, pielea noastra se simte iarasi rasfatata de razele caldute ale soarelui. Si in timp ce buna dispozitie revine in suflet, tenul poarta inca urmele lasate de sezonul rece.
Mastile de primavara

Bogatia naturii si a primaverii ne pune la dispozitie o varietate de masti naturale excelente pentru reimprospatarea tenului. Le putem chiar prepara si singure, acasa, in sanctuarul nostru. Pentru ca primavara aduce cu sine nu doar soare ci si praf si vant, este indicata folosirea unei masti care sa contina propolis, miere sau iaurt. Acesta trateaza uscaciunea si calmeaza iritatiile. Tenului foarte uscat ii poate fi aplicata o masca dintr-o banana zdrobita si miere. De asemenea, se pot folosi cat mai mult sucurile de legume si fructe specifice sezonului, dar si sucurile de capsuni, fragi sau morcovi. Au un efect benefic pentru ten... Este recomandata totodata folosirea infuziilor cu efect calmant, emolient sau decongestionant obtinute din diferite plante precum nalba, musetel sau tei.

In cazul ridurillor accentuate se va folosi laptisorul de matca sub forma de lotiuni sau masti. O alegere buna pentru revigorarea tenului o constituie si mastile ce se obtin prin combinarea legumelor sau a sucurilor cu galbenusul de ou, caimac sau miere. Din cauza surmenajului sau a oboselii se poate intampla sa apara cearcanele. Acestea vor fi inlaturate prin aplicarea de comprese cu infuzie de tei si prin respectarea programului normal de opt ore de somn. Mastile se aplica dupa ce tenul a fost curatat in prealabil si se intind pe fata si pe gat, lasandu-se sa actioneze maxim treizeci de minute. Ulterior, se indeparteaza cu apa calduta sau cu infuzie de plante.

Mananca sanatos ca sa ai un ten frumos

Ar fi ideal ca mastile si cremele sa fie completate de o alimentatie bogata in vitamine si saruri minerale. Seleniul, cuprul, magneziul si zincul sunt vitaminele care nu trebuie sa ne lipseasca din fructele si legumele pe care le consumam. Acestea ajuta la functionarea normala a sistemului nervos si implicit incetinesc aparitia ridurilor. In cazul unui ten uscat si sensibil, cu tendinte spre iritare, se recomanda sa se bea zilnic o jumatate de pahar de suc de morcov. In timpul mesei, un pahar de oranjada preparata din zeama unei lamai sau portocale este excelent. Pentru ca frumusetea vine din interiorul organismului si se reflecta in starea tenului, ar trebui sa-i asiguram acestuia un regim alimentar echilibrat continand mai multe vitamine, mai putine glucide (dulciuri rafinata), proteine cu masura (carne sau paine) si mai putine grasimi.

Un articol de Dana Negoita
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri