Toxina botulinica a fost descoperita inca din anul 1822, in urma unei intoxicatii cu Clostridium botulinum, iar astazi se foloseste cu succes in estetica.
Toxina botulinica a fost descoperita inca din anul 1822, in urma unei intoxicatii cu Clostridium botulinum, iar astazi se foloseste cu succes in estetica. Toxina botulinica de tip A se mai numeste Botox sau Dysport si se foloseste in practici pentru: liftingul facial, corectarea ridurilor, liftingul facial cu minina incizie, liftingul cu fire resorbabile Apos si in peelingul chimic facial.
Ridurile
Ridurile apar in urma contactiilor musculare de la nivelul pielii de fiecare data cand zambim, ne incruntam sau suntem tristi. Ele se pastreaza pe chip tocmai pentru muschii raman contractati. Cu alte cuvinte, trairile noastre precum bucuria, extazul, supararea etc. pe care le redam prim mimica fetei duc la aparitia si adancirea ridurilor.
Procedura de utilizare a toxinei botulinice in estetica se numeste dezinervare cosmetica si apeleaza la o cantitate infima, dar suficienta de toxina botulinica. Trebuie sa stim ca acesta toxina produce si o forma grava de infectie alimentara insa folosita in cantitati mici, in estetica faciala, botoxul nu aduce decat beneficii.
Cum actioneaza toxina botulinica
Toxina botulinica este injectata de catre doctorul specialist in zona unde sunt prezente ridurile. Toxina determina muschii in cauza sa nu se mai contracte; acestia se relaxeaza, iar ridurile dispar ca si cum nici nu existau.
Botoxul incepe sa isi faca efectul dupa 24 de ore, iar rezultatele pot fi observate dupa 2-14 zile. Intervalul de timp difera de la persoana la persoana.
Unde se poate folosi
Se utilizeaza pentru ridurile foarte proeminiente de pe frunte, din zona barbiei, de pe obraji si din zona ochilor.
In ce consta?
Se injecteaza o cantitate mica de ser in zonele cu riduri. Nu este nevoie de anestezie, intrucat durerea este minora, nu ridica probleme in ceea ce priveste recuperarea. Pacientul poate pleca neinsotit, poate conduce masina etc.
Cui nu ii este recomandata
Injectarea toxinei botulinice nu este recomandata minorilor, persoanelor alergice la toxina botulinica sau care urmeaza un tratament cu antibiotice ori medicamente antiinflamatorii,
celor care au o infectie locala in zona unde ar trebui realizat tratamentul. Se interzice si femeilor gravide sau care alapteaza.
Costuri
Tratamentul costa in jur de 500 de euro, la care se poate adauga si costul consultatiei initiale. Injectiile se repeta la un interval de 4-6 luni.

Un articol de Madalina Stama

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri