Samponul Y va face parul stralucitor, matasos si bogat. Suna cunoscut? Cam asa suna majoritatea reclamelor pentru sampoanele de par, insa realitatea sta altfel.
Samponul Y va face parul stralucitor, matasos si bogat. Suna cunoscut? Cam asa suna majoritatea reclamelor pentru sampoanele de par, insa realitatea sta altfel. Nu toate sampoanele se potrivesc tipului nostru de par.Pentru ca toti oamenii sunt unici in felul lor, parul difera la persoana la persoana. Poate fi casant, gras, uscat, deteriorat ori se rupe, important este sa alegem samponul potrivit pentru problema pe care o avem.
Un par care se rupe se recunoaste astfel: daca firul de par care cade nu are radacina atunci parul este unul care se rupe. In schimb daca firul de par are radacina, atunci parul cade. Cateva cauze ale caderii parului sunt: stresul,medicamentele pe baza de vitamina A si carentele de vitamine din organism.
Firul de par casant se recunoaste astfel: daca tragi usor de el si se onduleaza usor, inseamna ca este casant.
Parul uscat este lipsit de hidratare, iar parul gras se... ingrasa foarte repede mai mult in zona scalpului. Nu se recomanda sa-l spalam in fiecare zi pentru ca glandele secreta astfel si mai mult sebum.
Parul deteriorat este parul care a suferit mai multe tratamente chimice (vopsiri etc) si si-a pierdut din rezistenta ori culoare ori varfurile se despica.
Parul normal nu se ingrasa repede si nu prezinta probleme, se poate spala o data sau de doua ori pe saptamana.
Nu alege la intamplare
Nu-ti alege la intamplare samponul doar pentru ca ti se par toate la fel si ar fi mult prea obositor sa alegi dintre atatea game. Neadaptarea samponului la problema firului de par nu face decat sa sporesca problemele ori sa faca posibila aparitia altora. Numai cu produsele potrivite si folosite asa cum trebuie vei observa imbunatatiri.
Natura la tine acasa
De obicei, sampoanele din plante si fructe sunt bune. Incearca sa alegi o gama de produse destinate ingrijirii parului fara parabeni si alti conservanti.
Sampoanele pe baza de urzica se recomanda pentru parul care cade ori impotriva matretii. Urzica este o planta medicinala buna la foarte multe afectiuni.
Sampoanele pe baza de lamaie se recomanda parului gras.
Pentru parul uscat sau deteriorat sunt ideale sampoanele pe baza de tei, iar pentru parul degradat sunt potrivite galbenelele.
Pentru parul normal se pot folosi sampoanele pe baza de galbenele. Daca parul are tendinta de ingrasare, arborele de ceai este inicat.
Daca alegem sa ne vopsim parul trebuie sa alegem un sampon destinat firului vopsit, oferindu-i vitaminele necesare si hidratandu-l.
Balsamul ca o manusa
Pentru mai multa eficienta este bine sa folosim un balsam din aceeasi gama. Parul dupa samponare se spala cu apa rece si se foloseste balsamul doar pe lungimea firului de par exceptand radacinile.
Un articol de Madalina Stama
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri