Ne putem prepara singure acasa creme si lotiuni naturale 100% si ecologice, fara substante chimice si fara conservanti cu promisiuni de frumusete eterna. Cu ajutorul unor tratamente naturiste, mainile noastre isi pot recapata aspectul catifelat, neted si hidratat, iar pielea uscata si aspra va deveni in scurt timp doar o amintire neplacuta.
-2 lingurite apa de trandafiri
-1lingurita ulei de masline
-1 lingurita ulei de migdale
-cateva picaturi de miere
-1 lingurita smantana sau iaurt

Acest tratament are rol de stimulare a circulatiei sangvine si de reducere a aspectului aspru al pielii. Ingredientele se amesteca bine intr-un vas pana cand se obtine o pasta consistenta care se aplica pe suprafata mainilor seara sau inainte de a face baie. Se maseaza bine pentru a intra in piele si se lasa sa actioneze pret de jumatate de ora dupa care se inlatura cu apa calduta.

Lotiune cu suc de portocale si unt de cacao

Ingrediente: -15 g unt de cacao topit
-30 ml ulei de masline caldut
-30 ml suc proaspat de portocale
-5-6 picaturi ulei esentiale de flori de portocale

Ingredientele se amesteca cu ajutorul unui blender pana cand se obtine o solutie concentrata ce ajuta la regenerarea tesutului pielii. Iti poti scufunda mainile in aceasta solutie, iar daca solutia de pe maini se zvanta, scufunzi mainile din nou. Aceasta lotiune nu are nevoie de refrigerarea, insa se recomanda utilizarea ei in scurt timp de la preparare. Pentru ca ingredientele au tendinta de a se separa, pastreaza lotiunea intr-un recipient in care le poti amesteca cu usurinta prin agitare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

O alta lotiune excelenta pentru regenerarea pielii uscate a mainilor se poate obtine prin amestecarea urmatoarelor ingrediente: 1 ceasca glicerina, 1 ceasca apa de trandafiri, 8 picaturi ulei esential de ylang ylang si un sfert de lingurita de ulei de vitamina E, un antioxidant excelent ce contribuie totodata la combaterea radicalilor liberi.

Pentru tratarea mainilor foarte aspre, urmatoarea crema preparata in casa din urmatoarele ingrediente poate avea un efect minune asupra mainilor tale: 3 linguri de ceara de albine, 1 lingurita de lanolina lichida, jumatate de cescuta de ulei de susan, 1 lingurita ulei de cocos, 1 lingurita miere, 10 picaturi de ulei esential de lamaie. Ingredientele, cu exceptia uleiurilor esentiale, se amesteca si se incalzesc pe aragaz la foc mic. Se adauga ulterior si restul ingredientelor si se lasa sa se raceasca. Cand se obtine o crema solida, se unge pielea mainilor cu acest amestec de doua ori pe zi, de preferinta dimineata si seara.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri