Acupunctura cosmetica este destinata persoanelor care doresc sa-si mentina tenul tanar, tonic, cu piele fina, riduri putine si fine, astfel incat trecerea anilor sa nu se cunoasca pe chipul lor.

In ceea ce priveste mentinerea tineretii tenului avem la dispozitie atat metode chirurgicale, cat si nonchirurgicale. Dintre cele invazive putem aminti chirurgia estetica faciala (in special pentru ridurile adanci), injectiile cu botox sau alte substante ce au rolul de a indeparta ridurile. In practica nechirurgicala de intretinere a frumusetii si reducere a ridurilor sunt incluse mai multe aspecte ce tin fie de terapii naturiste (masti cosmetice, in general cu rol de preventie si intretinere, masajul facial, gimnastica faciala si acupunctura cosmetica, care are si rol curativ), fie de mod de viata si alimentatie. O alimentatie saraca in vitamine imbatraneste si acest fapt se observa inclusiv la nivelul tenului.

Sanatatea si frumusetea tenului nu se intretine doar prin ingrijirea locala, ci si cea sistemica, mai exact a intregului organism. Tenul reflecta adesea starea de sanatate a intregului organism, la nivelul sau adunandu-se sau plecand cea mai mare parte a meridianelor energetice. Astfel o persoana cu insuficienta cardiaca va avea un facies specific (papusa mitrala, boala albastra, masca mitrala etc), un suferind de rinichi are tenul mai pamantiu, cei cu afectiuni hepatice pot avea tenul mai galben, mai palid sau chiar icteric etc.

Este normal ca odata cu trecerea anilor sa apara ridurile de expresie, insa multe persoane prezinta o imbatranire prematura, procesele de senescenta fiind accelerate de modul de viata, de multele nopti nedormite, de fumat, de alimentatia incorecta si carentele nutritionale, de stres si am putea motiva in continuare printr-o lunga lista de cauze.

Aici intervine avantajul deosebit al acupuncturii cosmetice: aceasta nu trateaza doar problemele tenului, ci ale intregului organism, acestea din urma reflectandu-se asadar si la nivelul fetei. Pentru ca multe meridiane energetice converg sau diverg de la nivelul fetei, acupunctura la acest nivel leaga multe alte functii ale organismului.

Ce este acupunctura cosmetica?

Acupunctura cosmetica este folosita de sute de ani in medicina alternativa chinezeasca. Aceasta reprezinta o metoda estetica nechirurgicala destinata in special persoanelor care doresc sa mentina un ten tanar, tonic, cu piele fina, riduri putine si fine, astfel incat trecerea anilor sa nu se cunoasca pe chipul lor. Acupunctura cosmetica reprezinta o buna alternativa tratamentelor cosmetice sau chirugicale estetice, fiind neinvaziva si folosind energiile proprii organismului. Acum serviciile de acupunctura faciala sunt accesibile ca pret, desi cu cativa ani in urma si le permiteau doar vedetele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri