21 Decembrie 2021 publicat în Frumusete 34 share-uri

De ce să nu profiți de noul an care se apropie cu pași repezi pentru a adopta câteva obiceiuri foarte eficiente ce te vor ajuta să economisești timp dimineața? Iată patru sfaturi pentru o rutină de îngrijire rapidă, care te va ajuta să ai un look de invidiat.

Dimineața se întâmplă, pentru multe dintre noi, să avem de ales între a ajunge la timp la serviciu și a ne respecta rutina de îngrijire și înfrumusețare, pentru un look impecabil. Fiecare femeie are propria ei rutină și toate își doresc să arate bine înainte de a pleca de acasă. Lipsa timpului nu ar trebui să fie o piedică în acest sens. De ce să nu profiți de noul an care se apropie cu pași repezi pentru a adopta câteva obiceiuri foarte eficiente ce te vor ajuta să economisești timp dimineața? Iată patru sfaturi pentru o rutină de îngrijire rapidă, care te va ajuta să ai un look de invidiat.

Economisești timp anticipând

Uneori nu ai, de fapt, nevoie de prea mult timp pentru un machiaj seducător al ochilor, un ten proaspăt ori o coafură șic. Cu puțină organizare, este posibil să economisești mult timp.

Alege epilarea definitivă

Epilarea cu ceară, cremă, aparat ori lamă are rezultate pe termen scurt. Dintre acestea, epilarea cu ceară se face la distanța cea mai mare de timp, aproximativ o lună, dar are ca principal impediment faptul că trebuie să aștepți să crească ușor firele de păr pentru a merge din nou la salonul cosmetic. O soluție mult mai eficientă este de a apela la epilarea definitivă. Ai de ales între cea cu laser și cea cu lumină intens pulsată, care se pot și completa reciproc pentru rezultate optime. Sigură, fără durere și personalizată, epilarea de acest tip nu este chiar definitivă, dar ședințele de întreținere sunt mult mai rare, la 6 luni - 1 an. Motive suficiente pentru a-ți face rapid o programare la o clinică pentru epilare definitiva in Cluj, București sau în oricare alt mare oraș te afli. Costul mai ridicat al acestui tip de epilare se recuperează în timp. Pe de altă parte, vei fi mai puțin stresată din acest punct de vedere, iar timpul câștigat îl poți folosi în alt scop.

Optează pentru colorarea genelor și sprâncenelor

Nuanțarea genelor le intensifică aspectul prin culoarea foarte închisă, dar și prin îngroșare. Procedura cosmetică acționează ca un rimel care rezistă nu de dimineața până seara, ci săptămâni la rând. Colorarea se face cu o vopsea similară celei pentru păr, iar tehnica poate fi folosită și pentru sprâncene. Gene și sprâncene perfecte, gata machiate imediat ce te trezești înseamnă o economie majoră de timp dimineața. Poți face acest lucru acasă, dar cel mai sigur este să apelezi la un salon de înfrumusețare, pentru că acolo rezultatul este garantat. Din când în când, fă o pauză de câteva săptămâni între colorări pentru a lăsa genele să respire.

Adoptă o tunsoare scurtă, ușor de întreținut

Un simplu pieptănat, puțin fixativ și ești gata să ieși pe ușă. Da, este posibil, cu condiția să alegi o tunsoare scurtă, care să necesite întreținere minimă. Iar, în prezent, există atât de multe tunsori scurte, pentru orice tip de față, încât nu mai ai motive să eziți. Dacă, totuși, nu ești convinsă sută la sută și îți place prea mult părul de lungime medie sau lung, atunci alocă-ți timp pentru a învăța cum să-ți faci rapid o coafură impecabilă. Investește într-o perie electrică pentru aranjarea buclelor rebele, în câteva accesorii de păr și într-o placă performantă pentru îndreptarea ușoară a șuvițelor. Nu uita de un șampon uscat de bună calitate, pentru zilele în care nu ai timp să te mai speli pe cap.

Fă-ți o manichiură semipermanentă

Pentru a fi perfectă până în vârful degetelor, poți să optezi pentru manichiura semipermanentă. Practică și cu o durată de două săptămâni, manichiura semipermanentă este alegerea perfectă pentru o femeie ocupată, cu condiția de a nu face abuz. După efectuarea unei manichiuri clasice, se aplică un strat de bază, două straturi din culoarea aleasă și un top coat, fiecare fiind stabilizat timp de 30 de secunde, cu ajutorul unei lămpi UV. La final, unghiile sunt uscate, nefiind niciun risc de accident, iar culoarea este strălucitoare. Pe de altă parte, tehnica poate fragiliza unghia, pentru că aceasta nu mai are posibilitatea să respire. Cheia pentru o manichiură semipermanentă de succes este alegerea unui salon bun, refuzarea utilizării unor instrumente prea abrazive și rezistarea în fața impulsului de a desprinde singură oja de pe unghii. Și, bineînțeles, este recomandată alternarea acestei manichiuri cu cea clasică, pentru ca unghia să aibă timp să se refacă.

Un an nou vine, de multe ori, pentru numeroase femei, și cu angajamente luate față de propria persoană. O bună organizare și economisirea timpului alocat unor activități diverse pot să te ajute să arăți impecabil dimineața, fără prea mari eforturi.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri