13 Decembrie 2021 publicat în Frumusete 16 share-uri

Îngrijirea tenului ar trebui să fie un moment de răsfăț pentru oricine. Acel moment în care lași la o parte toate grijile zilei sau te revigorezi pentru a începe în forță o nouă zi. Însă alcătuirea unui ritual corect poate fi o sarcină complicată uneori. Ce produse aplicăm? Care este ordinea? Ce ingrediente folosim?

Orice ritual am urma, primul pas trebuie să fie curățarea. Trebuie să apelăm la un produs potrivit tenului nostru. Putem alege între un gel de curățare sau un produs dedicat demachierii. În funcție de tipul de ten, dacă avem tenul uscat, putem apela la un lapte demachiant sau, dacă tenul este normal sau gras, putem folosi o apă micelară demachiantă.

Pasul al 2-lea este îngrijirea tenului. Iar aici, cerul este limita. Putem avea un produs unic sau putem forma o rutină mai complex, în funcție de rezultatele pe care dorim să le obținem. Ordinea este simplă. Aplicăm prima dată serumuri, după care un produs de hidratare, fie el cremă sau loțiune, care poate să conțină și ingrediente active.

Ca și ingrediente active dermatologic, putem alege pentru hidratare ingrediente precum acidul hialuronic, glicerina sau apa termală, ce are și proprietăți calmante. Dacă avem un ten cu tendință acneică, putem apela la ingrediente precum acidul salicilic, zincul, cupru și putem exfolia blând pielea cu acid glicolic. Pentru reducerea ridurilor și a semnelor de îmbătrânire ale pielii, putem apela la peptide, vitamina C și la acid hialuronic.

Orice rutină am alege, trebuie ca în fiecare dimineață sa aplicăm un produs cu factor de protecție potrivit perioadei din an în care ne aflăm, pentru a ne proteja pielea de radiațiile UV și de apariția timpurie a semnelor de îmbătrânire. Întotdeauna este bine să consultăm un medic Dermatolog pentru a alcătui un protocol corect, în funcție de nevoile tenului nostru.

Vichy vine în ajutorul nostru prin algoritul dezvoltat împreună cu medici dermatologi, SkinConsultAI. Cu un simplu selfie și câteva întrebări despre tenul nostru, putem obține un protocol personalizat, în funcție de tipul de ten și de factorii de agresiune interni și exteni la care ne expunem zilnic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri