9 Decembrie 2021 publicat în Frumusete 16 share-uri

Vrei să știi care sunt beneficiile manichiurii cu gel? Sau dacă gelul UV sau acrilul este mai bun pentru clienții tăi? Hai să descoperim împreună răspunsuri la aceste întrebări.

O manichiură frumoasă și delicată va rămâne întotdeauna indicatorul esențial al frumuseții și feminității. Nimic nu exprimă mai mult simț estetic precum grija pentru detalii și perfecționism, astfel că aspirăm neîncetat să ne rafinăm aspectul până la punctul în care până și mâinile noastre arată impecabil.

Când vine vorba de extensii de unghii, avem atât de multe opțiuni din care putem alege în aceste vremuri – de la cele acrilice cu sclipici la uimitoarele efecte de nail art, astfel încât lumea unghiilor nu încetează să uimească! Deci, cu așa o varietate de mare a gelurilor UV pentru unghii, este mai important ca oricând să cunoști cel puțin elementele de bază în arta manichiurii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Vrei să știi care sunt beneficiile manichiurii cu gel? Sau dacă gelul UV sau acrilul este mai bun pentru clienții tăi? Hai să descoperim împreună răspunsuri la aceste întrebări.

Ce sunt gelurile UV de construcție

Gelul UV este un tip de produs care, în urma polimerizării, se transformă într-un material durabil, respectiv hard gel. Gelul poate fi tip UV de construcție, gel UV color, gel UV de pictură sau alte forme.

Cel mai bun gel UV de construcție este ceea ce vei folosi atunci când vrei să creezi lungime, grosime sau să întărești unghia. Manichiura realizată cu gel UV de construcție ofertă următoarele posibilități:

  • poți face construcție, orice lungime și forma dorești
  • poți crea design plat și 3D
  • poți întări unghia foarte ușor acoperind-o cu gel
  • poți reconstrui o unghie dacă e nevoie

Azi gelurile au consistențe multiple, potrivite pentru orice gust sau pentru tehnica fiecăruia, geluri autonivelante, vâscoase tip jeleu și foarte vâscoase tip acrigel. Toate sunt bune însă trebuie să înveți să lucrezi cu ele.

Foto: De la galyakiss /Shutterstock

Cât durează manichiura cu gel UV de construcție

O manichiură creată cu gel UV de construcție poate dura până la trei-patru săptămâni, dar aceasta depinde adesea de calitatea produselor pe care le folosești și de cât de bine le aplici – în plus, și de cât de bine a fost îndepărtat stratul vechi de gel. Când este aplicat pe unghiile naturale, este necesar să te asiguri ca ai aplicat o bază puternică și sănătoasă.

Hard gel, gel de construcție, soft gel, ojă semipermanentă – care este diferența

Dacă ești începător în domeniul unghiilor cu gel, s-ar putea să te întrebi care este diferența dintre termenii gel dur, gel soft și gel de construcție. Ce sunt mai exact toate?!

Gel de construcție (hard gel)

Gelurile UV de construcție sunt folosite pentru a construi extensii de unghii, deoarece pot adăuga o lungime pe care majoritatea gelurilor soft nu o pot face. Ele sunt asemănătoare cu unghiile acrilice în acest aspect, dar totuși trebuie să fie polimerizate în lampă LED sau UV. Pentru a fi îndepărtate, de obicei au nevoie de pilire cu ajutorului unui dril sau a pilelor speciale de unghii.

Soft gel

Gelurile soft sunt incredibil de populare printre clienții de astăzi, deoarece sunt la fel de durabile ca un gel hard, dar mai ușor de îndepărtat. Cunoscute și sub denumirea de geluri „soak off”, acestea pot fi îndepărtate ușor cu acetonă atunci când este necesar.

Multe dintre gelurile soak off de acum sunt ambalate în sticluțe de ojă cu pensulă și pot fi aplicate la fel ca o ojă obișnuită – însă ele necesită polimerizare în lampă UV de unghii. Poți adăuga în continuare grosime și o anumită lungime unghiei, deși nu le vei putea extinde atât de mult precum ai face-o cu un gel de construcție. De obicei sunt folosite pentru un efect mai natural.

Gel UV sau Oja semipermanentă – ce alegem

Poți folosi ambele tipuri, atât gelul UV cât și oja semipermanentă, pentru a da formă și a crea lungime unghiilor. Cu toate acestea, este important să ne amintim că gelurile de construcție sunt diferite de gelurile soak off. Acestea din urmă au o consistență mai subțire și, deși ajută la menținerea unghiei mai puternice, nu sunt la fel de tari ca gelurile de construcție.

Nu putem spune că oja semipermanentă este mai bună decât gelul UV sau invers deoarece ele au proprietăți și beneficii diferite. Ce este indicat: să folosești unul sau altul dintre geluri în funcție de tipul unghiei naturale pe care vei aplica produsele.

Dacă unghia este subțire, casantă, atunci este recomandat să folosești oja semipermanentă împreună cu baza rubber, aceasta acoperire va fi foarte flexibilă și nu va permite să facă lifting. Gelul UV sau acrilul, din cauză că sunt produse mai tari și mai puțin flexible, pot face lifting mult mai repede în cazul unor astfel de unghii mai sensibile și subțiri. Dacă totuși dorești să obții o protecție mai mare a unghiilor, atunci vei alege gelul UV de construcție.

Așadar nici un produs din cele menționate mai sus nu strică unghia, din contră, o protejează și o întărește. Factorii importanți sunt tehnica și modul de lucru al tehnicianului, nu produsul/produsele în sine. Unghia se mătuiește cu ajutorul pilelor, fără s-o ranim; folosește pile cu abrazivitate 180, sunt perfecte atât pentru unghia naturală, cât și pentru a pili gelul UV.

Cheia succesului stă în produse de calitate și în tehnica de lucru. Fii mereu atentă la aceste aspecte, la ceea ce faci și rezultatele vor fi pe măsură.

Sursa foto fr si main: De la Svetography /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri