Îți explicăm care sunt cele mai frecvente greșeli de machiaj, dar și cum să le eviți pentru a te putea mândri cu un ten sănătos și strălucitor.

Deși de obicei machiajul te face să arăți și să te simți bine, dacă folosești produse care nu ți se potrivesc (sau le aplici într-un mod greșit) poți arăta chiar și cu 10 ani mai bătrână. Pentru că nu vrei să arăți îmbătrânită prematur, îți explicăm care sunt cele mai frecvente greșeli de machiaj, dar și cum să le eviți pentru a te putea mândri cu un ten sănătos și strălucitor.

Un studiu publicat în jurnalul Perception demonstrează că femeile care au un machiaj bine aplicat sunt percepute ca fiind mai puternice și mai frumoase, atât de bărbați, cât și de alte femei.

1. Folosești un fond de ten care nu e potrivit nuanței tenului tău

O culoare greșită a fondului de ten te poate face să arăți nenatural iar o cantitate prea mare aplicată îți poate scoate în evidență ridurile. Pentru a evita aceste probleme, trebuie să alegi atât o formulă potrivită tipului tău de ten, dar mai ales o culoare care să se apropie foarte mult de nuanța feței tale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Primul pas este identificarea tipului tău de ten. Ai un ten gras, mixt sau uscat? Pentru un ten gras, predispus la acnee, e ideal un fond de ten care să nu includă ulei și care să fie în formă de pudră, deoarece îți va menține pielea feței mată pentru o perioadă mai lungă de timp. Pentru un ten uscat, alege o cremă hidratantă nuanțatoare care să îți hrănească pielea fără să scoată în evidență defectele. Iar pentru un ten mixt alege un fond de ten pe bază de silicon deoarece va forma o pelicula fină la suprafața pielii care oferă protecție termică.

Al doilea pas este identificarea subtonului pielii tale. Deși tonul pielii se poate schimba în timp, spre exemplu, din cauza acneei, subtonul rămâne mereu același. Există trei tipuri:

  • Subton rece - pielea este mai albastră, roșie sau roz;
  • Subton cald - pielea este mai aurie, galbenă sau portocalie;
  • Subton neutru - pielea este o combinație de culori reci și calde

Un truc este să observi culoarea venelor de la încheieturile mâinilor. Dacă sunt albastre, subtonul e rece, dacă sunt verzi, subtonul e cald și dacă nu îți dai seama, cel mai probabil subtonul e neutru. Când alegi fondul de ten optează pentru unul cu o culoare de bază potrivită cu subtonul pielii tale.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Un alt truc este testarea fondului de ten pe bărbie, și nu pe mână, deoarece corpul poate avea o culoare diferită în comparație cu fața. După aplicare, așteaptă câteva secunde până formula este absorbită pentru că nuanța se poate schimba. Verifică mereu în lumina naturală dacă nuanța se potrivește tenului tău.

2. Aplici machiajul cu instrumentele nepotrivite

Dacă ai încercat să copiezi un machiaj de pe Youtube pe care make-up artiștii îl făceau să pară super simplu dar ție nu ți-a ieșit, e posibil să nu folosești instrumentele de aplicare potrivite. O pensulă prea mică folosită pentru aplicarea fondului de ten îți poate lăsa urme inestetice pe față.

Ți-am construit un mic ghid care să îți explice la ce se folosește fiecare instrument.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale
  • Pensulă pentru fond de ten - pentru aplicarea fără urme a fondului de ten sub formă de cremă; începe aplicarea din mijlocul feței spre exterior, pentru a nu avea treceri evidente la marginea feței;
  • Beauty blender - este un burețel pentru aplicarea fondului de ten dar și a fardului de obraz; acesta trebuie udat puțin înainte de aplicare, altfel va absorbi o cantitatea prea mare de produs;
  • Pensulă kabuki - pentru aplicarea pudrei bronzate sau a celei matifiante; distribuie uniform produsul pe suprafața feței;
  • Pensula asimetrică pentru fard de obraz - pentru a aplica blush-ul după forma obrajilor;
  • Pensulă pentru corector - are o dimensiune redusă și are peri sintetici care te ajută sa aplici corector pe zone specifice cum ar fi coșurile;
  • Pensulă blending - pentru a crea o trecere difuză între diferite nuanțe aplicate pe pleoapă;
  • Pensulă pentru sprâncene: are peri care imită firele de păr pentru ca machiajul sprâncenelor să arate cât mai natural.

Desigur, atunci când te decizi asupra unei pensule sau a unui aplicator pentru machiajul tău, dacă vrei ca acestea să reziste în timp și să nu îți lase urme inestetice pe față, e important să alegi produse de calitate. Spre exemplu, cei de la Sephora au o ofertă variată de aplicatoare, care vor rezista chiar ani de zile dacă le îngrijești.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

3. Nu îți hidratezi pielea corespunzător

Pielea ta este un organ și la fel ca orice parte a corpului, este alcătuită din celule, care la rândul lor, au în componență apă. Fără apă, organele nu pot funcționa optim. Dacă pielea nu primește destulă apă, va fi deshidratată, uscată, se va coji mai ușor și va fi mult mai predispusă la apariția ridurilor.

Deoarece elimini cantități mari de apă în fiecare zi, mai ales prin transpirație, trebuie să o înlocuiești într-un mod eficient. Deși e bine să bei apă (nu există o cantitate exactă recomandată, trebuie să bei de fiecare dată când îți este sete), adevărul e că aceasta va hidrata alte organe înainte să ajungă la piele. Astfel, e bine să folosești altfel de metode de hidratare directă a pielii:

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Aplică o cremă hidratantă dimineața și seara. Alege creme care conțin acid hialuronic deoarece acesta poate reține de până la 1,000 ori greutatea sa în apă, asigurând astfel un aport optim de apă pielii tale;

Dacă îți simți pielea foarte uscată, folosește un serum de hidratare. Acesta creează o barieră care forțează ingredientele hidratante din el să pătrundă adânc în piele.

Exfoliază-ți pielea regulat, de cel puțin două ori pe săptămână. Exfolierea elimină celulele moarte din stratul superior al pielii pentru ca aceasta să absoarbă mai bine produsele hidratante pe care le folosești.

Pentru ca machiajul să îți scoată trăsăturile frumoase în evidență și să nu te îmbătrânească, ai grijă să îți conturezi natural sprâncenele dar și să nu exagerezi cu doza de corector folosită pentru cearcăne. Deși acesta poate ascunde culoarea închisă de sub ochi, o cantitate prea mare poate scoate în evidență ridurile sau liniile fine formate pe pleoapa inferioară.

Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile Ghid pentru alegerea mobilierului interior Principiile de bază ale mașinii CNC

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri