Tu știi cum să îți cureți părul ca la carte? Știi ce pași trebuie să urmezi ca să ai un păr cu aspect vibrant ca atunci când pleci de la salon?

Comunicat de presă

Un păr frumos este un păr curat. Un păr strălucitor și proaspăt spălat. Dar e oare așa de simplu să te speli pe păr?

Tu știi cum să îți cureți părul ca la carte? Știi ce pași trebuie să urmezi ca să ai un păr cu aspect vibrant ca atunci când pleci de la salon? Iată cele mai bune sfaturi de la stilista Wella Professionals, Antoaneta Stoican.

Ce pași trebuie să urmezi atunci când te speli pe cap?

Fii atentă cum setezi temperatura apei

La început, pentru a înmuia părul, folosește apă caldă, dar nu fierbinte. Iată de ce: apa caldă ajută la deschiderea cuticulei și, astfel, substanțele active din șampon și mască vor intra în firul de par.

Alege produsele potrivite de îngrijire

Un păr vopsit are nevoie de un șampon și un tratament pentru întreținerea culorii, deoarece structura părului este modificată în urma vopsirii. Tot așa, dacă ai un păr care a trecut prin mai multe procese chimice, atunci orienteză-te spre produse de reparare sau de hidratare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Îți doresc timp…

Șamponează-ți părul de două ori

Foto: Africa Studio /Shutterstock

În primul rând, șamponează-ți părul de 2 ori. Prima dată, obiectivul este să îți degresezi părul, apoi să pui în acțiune șamponul. Prima spălare este gândită să antreneze toate reziduurile, iar a doua șamponare este menită să curețe în profunzime, motiv pentru care se formează și mai repede spuma aerată, curată.

Ai răbdare cu clătirea

Nu îți clăti părul imediat. Lasă spuma să acționeze pe păr timp de unul sau două minute și abia apoi lasă apa să îți îndepărteze spuma.

Cum și cât șampon folosești?

Distribuirea șamponului se face astfel: iei o cantitate relativ mare de produs, pe care o aplici și o distribui uniform pe toată suprafața capului, inclusiv pe contur, în spatele urechilor și a ceafei. Masează delicat, cu buricul degetelor, cu mișcări circulare, iar apoi clătește din abundență. În caz contrar, riști să îți rămână reziduuri pe scalp și să te alegi cu o falsă “mătreață.”

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile

Masca și tratamentul

Masca sau tratamentul se aplică obligatoriu pe păr, de la ureche în jos, pe lungime și pe vârfuri. Niciodată pe rădăcini! Înainte de a o aplica, șterge bine părul cu prosopul ca să nu irosești o cantitate prea mare de produs. Dacă vrei să potențezi efectul măștii, atunci acoperă-ți părul cu un prosop cald, câtă vreme acționează masca. De ce? Căldura face cuticula să se deschidă și ajută tratamentul să penetreze mai bine. La final, clătește părul din abundență, însă nu cu apă fierbinte.

Foto homepage: Valua Vitaly /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri