Epilarea cu ceara a zonelor inghinale este dureroasa, insa mai important este ca prezinta riscuri mai mari de infectie locala tocmai pentru ca zona are o bogata flora microbiana, iar smulgerea firului de par lasa pori adanci in piele in care bacteriile pot patrunde cu usurinta.

Vom vorbi asadar despre epilarea inghinala si cea a zonei axiale, metodele care se folosesc in acest sens la ora actuala, beneficiile si riscurile fiecarei metode. Cum nimic nu este perfect, fiecare metoda prezinta riscurile sale, ramane la latitudinea voastra sa o alegeti pe care care vi se potriveste cel mai bine.

Epilarea inghinala

Parul inghinal nu mai are astazi roluri importante pentru sanatate, ba din contra. Rolul sau primar in randul stramosilor nostri era de aparare a zonelor intime, insa in zilele noastre acest rol nu isi mai are sensul. Ba din contra, existenta parului pubian faciliteaza imbacsirea lui cu secretii inghinale, transpiratie, menstruatie, favorizand iritatiile si infectiile, sa nu mai vorbim de factorul estetic ce afecteaza viata sexuala. De aceea este indicata epilarea inghinala. Insa mare atentie la metoda de epilare pe care o alegeti.

Epilarea cu ceara a zonelor inghinale este dureroasa, insa mai important este ca prezinta riscuri mai mari de infectie locala tocmai pentru ca zona are o bogata flora microbiana (atat cea normala de pe piele cat si cea vaginala si anala), iar smulgerea firului de par lasa pori adanci in piele in care bacteriile pot patrunde cu usurinta. Din pacate aceste bacterii pot afecta si canalele de excretie a glandelor locale, sebacee, lubrefiante dar si a glandelor Bartholin, dand o infectie grava numita bartholinita, infectie ce se extinde cu usurita la nivelul grasimii pelvine si de aici la organele pelvine. Totodata un risc minor, dar care exista si trebuie sa-l precizam, este ca in cazul epilarii cu ceara, prin smulgerea firului, celulele de la radacina acestuia pot suferii atipii, atrofii si alte modificari care in timp pot duce la formarea unor tumori (nu neaparat canceroase).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Tot epilarea, datorita multitudinii de pori de raman in urma acestei metode, scade mult imunitatea locala, crescand gradul de infectivitate, astfel mare atentie la partenerii sexuali si la HPV. Se recomanda ca inainte de a incepe epilarea sa spalati bine zona cu un buretel fin, apoi sa folositi un dezinfectant (chiar si spirt daca nu aveti unul intim la indemana) si abia dupa corecta curatare a zonei puteti aplica ceara. Aveti grija ca ceara (sau aparatul epilator) sa fie de unica folosinta (iar aparatu curatat si dezinfectat inainte, chiar daca este personal). Dupa epilare se recomanda dus si din nou dezinfectare cu substante. Abia dupa 10 minute, daca doriti (dupa ce si-a facut efectul complet dezinfectantul) puteti folosi creme calmante sau antiiritante.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri