15 Martie 2018 publicat în Frumusete 2 share-uri

Produsele dermatocosmetice acneice functioneaza in moduri diferite, in functie de ingredientele lor active, care, in general, au ca scop inhibarea principalelor mecanisme implicate in etiopatogenia acneei: excesul de sebum, keratinizarea anormala, colonizarea bacteriana si inflamatia.

Este de evitat utilizarea lor in cazul copiilor, atata vreme cat nu exista indicatia medicului. Trebuie avuta mare grija cu aplicarea produsele pe baza de acid salicilic copiilor mici, deoarece aceste este absorbit si poate induce afectiuni grave sistemice.

Ce efecte adverse pot aparea

Cea mai frecventa reactie adversa intalnita dupa folosirea de produse dermatocosmetice este iritatia sau roseata cutanata, aparuta in special dupa aplicarea de creme pe baza de retinaldehida.

“Iritatia poate fi insotita de fotosensibilitate si de uscaciune, descumarea pielii - efecte care pot fi combatute prin aplicarea unor creme hidrante si a unor creme cu factor de protectie solara. Insa cele mai grave efecte adverse pot aparea pe timpul sarcinii sau lactatiei, de aceea produsele pe baza de derivati de vitamina A nu trebuie utilizate in perioadele anterior mentionate”, atentioneaza doamna doctor Adina Serban.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Odata descoperit produsul care contine ingredientul activ potrivit in combaterea formei de acnee cu care ne confruntam, este recomandata utilizarea lui timp de pana la 8 saptamani inainte de a decide daca acesta este eficient sau nu. In cazul in care nu apar rezultate multumitoare dupa aceasta perioada, este indicata o vizita la medicul dermatolog, care poate recomanda – pe langa dermatocosmetice – un tratament farmacologic topic si/sau sistemic si poate efectua proceduri specifice precum peelingul chimic, mezoterapia, IPL-ul.

Foto: horseman82 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri