23 Noiembrie 2017 publicat în Frumusete 23 share-uri

Cand tenul imbatraneste, pielea isi pierde fermitatea. De aceea, ar fi bine sa stii la ce obiceiuri sa renunti daca vrei sa incetinesti procesul de imbatranire si sa previi aparitia ridurilor.

Cand tenul imbatraneste, pielea isi pierde fermitatea, dar, odata cu ea, si tu iti pierzi increderea in tine! De aceea, ar fi bine sa stii la ce obiceiuri sa renunti daca vrei sa incetinesti procesul de imbatranire si sa previi aparitia ridurilor.

Potrivit Dianei Marandiuc, trainer Naturys Romania, procesul de imbatranire al pielii este determinat in proportie de 30% de factori intrinseci, genetici si 70% de cei extrinseci precum factorii de mediu, alimentatie si activitatea hormonala.

Pe langa cremele de ingrijire si lotiunile care te ajuta sa previi aparitia ridurilor, Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, iti recomanda sa renunti la 4 obiceiuri, pe care probabil le faci zilnic, fara sa te gandesti la efectul pe care il au asupra pielii tale:

Cand te demachiezi fii atenta la miscarile pe care le folosesti

Foto: wavebreakmedia /Shutterstock

„Demachierea trebuie sa se faca delicat, cu miscari de suprafata, fara agresare mecanica” spune Diana Marndiuc. Mai mult decat atat, demachierea se realizeaza cu un produs care sa aiba un pH apropiat cu cel al pielii tale.

Printre ingredientele pe care demachiantul nu trebuie sa le contina, se mai numara si alcoolul si alte ingrediente de origine petrochimica. Aceste ingrediente vor conduce, in timp, la deshidratarea temporala a pielii si vor accentua ridurile fine.

Razele UV si foto - imbatranirea iti afecteaza sanatatea pielii

Radiatiile ultraviolete distrug colagenul si provoaca acumulari de elastina. intre fibrele de colagen se produce o disfunctie care genereaza o cantitate mare de radicali liberi. Acestia sunt daunatori pentru celulele pielii, afectand structura membranei celulare. Astfel fermitatea pielii va scadea, iar tenul va fi lipsit de stralucire.

Rezultatul final? Instalarea ridurilor si hiperpigmentarea cutanata. in orice anotimp, este ideal sa folosesti lotiuni cu protectie solara!

Zaharul - dusmanul unui ten frumos si luminos

Zaharurile nu sunt chiar cele mai bune prietene ale pielii. Chiar daca gustul placut de ciocolata iti da energie sau te ajuta sa te relaxezi daca ai o zi mai stresanta, tenul tau este cel care va avea de suferit. Prin procesul de glicare moleculele de zahar se ataseaza de proteinele din piele si provoaca malformatii. Astfel apar lipsa de elasticitate si ridurile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri