19 Octombrie 2017 publicat în Frumusete 12 share-uri

Medicul specialist dermatolog recomanda trei tratamente care pot fi efectuate in acest anotimp pentru a ajuta pielea sa ramana in forma dupa expunerea la soare din timpul verii.

Microdermabraziunea

Pe masura ce toamna isi intra in drepturi, multe persoane observa in timp ce bronzul dispare, in urma ramane o piele uscata, terna, afectata de soare.

“In astfel de situatii este recomandata microdermabraziunea, un tratament anti-imbatranire neinvaziv, care indeparteaza celulele pielii uscate, deteriorate si moarte, accelerand procesul de reinnoire celulara. Procedura este ideala pentru oricine doreste sa reduca efectele negative ale soarelui, incluzand aparitia petelor, liniilor fine si a ridurilor si sa redea tenului un aspect proaspat. E un tratament rapid, nedureros si care nu lasa urme vizibile pe piele”, recomanda doamna doctor Ana Maria Vlad.

Peelingul chimic

Peeling-uri chimice pot fi folosite in tratamentul unei multitudini de probleme cutanate: hiperpigmentari, acnee, imbatranire cutanata etc.. In functie de substanta folosita, procedura poate atinge diverse grade de profunzime si eficienta, de la straturile superficiale ale pielii, pana la nivelul dermului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

“Cei care opteaza pentru acest tratament trebuie sa fie constienti ca pentru a obtine rezultate optime este nevoie de pregatire prealabila de 2-4 saptamani a tenului, multiple sedinte si folosirea cu rigurozitate a fotoprotectiei. In cazul in care peeling-ul e mai profund, pielea se va exfolia mai mult si e posibil sa fie necesare 2-3 zile de repaus”, atentioneaza doamna doctor Ana-Maria Vlad.

Asadar, vremea blanda a toamnei este, cu siguranta, perioada potrivita pentru a reface echilibrul pielii ca urmare a agresiunilor la care a fost expusa in lunile de vara prin expunerea la soare puternic, apa sarata, vant etc.. In acelasi timp, atunci cand sunt alese impreuna cu un specialist tinand cont de specificul fiecarui tip de ten in parte, tratamentele dermatocosmetice pot pregati pielea pentru a face fata vremii reci care urmeaza iarna.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Foto: puhhha /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri