Fie ca va doriti sa corectati un defect din nastere, o problema medicala, un traumatism suferit la nivelul nasului, rinoplastia poate oferi un echilibru al proportiilor care sa va satisfaca.

Cat dureaza perioada de recuperare?

Dupa ce interventia a fost efectuata, este necesara introducerea unor mese, care au rolul de a preveni sangerarea si aderarea mucoasei la sept si care se scot la 48 de ore postoperator. De asemenea, este necesara aplicarea de comprese cu gheata pe ochi si mentinerea pozitiei capului ridicat pe perna, pentru diminuarea edemului.

Atela se mentine 7 zile iar pansamentele externe (benzile adezive) 10 zile. Firele se scot la 7 zile (cele externe) si la 10 zile (cele interne). In primele zile dupa operatie poate aparea senzatia de nas infundat, pentru care medicul va va prescrie picaturi, si de asemenea antibiotice si antiinflamatoare. Foarte important este sa evitati sa suflati nasul in primele 2-3 saptamani, dar si sa purtati ochelari in primele 45 de zile de la operatie.

Activitatea normala poate fi reluata in general in 10-12 zile, insa activitatile fizice intense pot fi reluate dupa minimum 2 luni. In aceasta perioada este important ca pacientul sa se protejeze de frig si soare, dar si eventualele lovituri la nivelul nasului. Rezultatul final poate fi apreciat abia dupa 3 luni, in unele cazuri aceasta perioada putandu-se prelungi chiar pana la 6-12 luni, adauga Dr. Raducu Stanciulescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Care sunt riscurile rinoplastiei?

Rinoplastia nu este asociata cu riscuri majore care sa va puna in pericol sanatatea. Gratie tehnologiei avansate dar si evaluarii medicale a pacientului prin analize de laborator si examen clinic, efectele anesteziei generale sunt reduse considerabil. Totusi, dupa operatie poate aparea o stare generala mai proasta, insotita de ameteli, dureri de ca sau chiar sangerare si edem, in cazurile in care nu sunt respectate indicatiile medicului.

De asemenea, pentru ca rezultatul final sa fie cel dorit, este deosebit de important sa stiti exact ce va doriti si sa comunicati toate detaliile specialistului, atunci cand programati interventia. Rezultatele rinoplastiei sunt permanente si, avand in vedere ca nasul este cea mai proeminenta zona a fetei, orice modificare va fi sesizata imediat.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri