2 Martie 2016 publicat în Frumusete 52 share-uri

Indiferent de varsta biologica, cel mai adesea este posibil sa simti ca se creeaza o neconcordanta intre starea de spirit si infatisarea exterioara.

Daca ai cheful de viata al unui tanar de 20 de ani, insa oglinda iti reflecta un chip zambitor de 35+, pe care incep deja sa se citeasca urmele trecerii timpului, atunci este cazul sa tii cont de urmatoarele trucuri care te ajuta sa arati exact asa cum te simti - tanara si vibranta:

1. Imbunatateste-ti postura!

Persoanele care isi corecteza postura sunt deseori percepute ca fiind mai tinere, mai increzatoare si mai fericite decat cele care merg impovarate, cu umerii adunati sau cazuti. In plus, postura corecta previne durerile musculare si articulare si, prin reducerea tensiunii cervicale, combate durerile sacaitoare de cap. Pentru a te ajuta sa isi creezi un obicei din a-ti corecta in mod automat tinuta corporala, este bine sa practici in mod regulat yoga sau Pilates, care iti vor tonifia muschii abdominali, ai pelvisului si cei dorsali. In plus, daca esti predispus la sedentarism (prin natura locului de munca), este bine ca la perioade de timp regulate (o ora - o ora si jumatate) sa faci cateva exercitii simple de stretching.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Minunatul HOROSCOP ZEN al primăverii: Pentru fiecare zodie în parte

2. O viata sexuala activa

Cuplurile mature, de 40+ ani, care au o viata sexuala activa (cel putin 3 raporturi pe saptamana), arata cu aproximativ 12 ani mai tinere decat cele care se bucura de activitati la orizontala mai putin frecvente, au stabilit cercetatorii in cadrul unui studiu scotian desfasurat pe parcursul a 10 ani. Persoanele mai active sexual au prezentat mai putine riduri de expresie si o consistenta mai elastica si mai tonica a tegumentului. Specialistii au stabilit ca oxitocina, care se descarca in mari cantitati in timpul actului sexual, este responsabila de diminuarea efectelor stresului si asigura un somn odihnitor, in care organismul se reface in mod eficient.

3. Schimba aspectul sprancenelor

Sprancenele groase, inchise la culoare, pot adauga cativa ani in plus, afirma specialistii in makeup. In schimb, sprancenele de o grosime medie si o culoare cu unul-doua tonuri mai deschisa decat culoarea parului ilumineaza si incadreaza delicat chipul. Poti apela cu incredere la vopseaua semipermanenta a sprancenelor si experimenta un nou look, o data la 3-4 saptamani. Cand vine vorba de makeup, foloseste cantitati minime de fond de ten si aplica un blush iridiscent, pentru un aspect radiant si tineresc al tenului.

Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica?

4. Fa-ti suvite

Programeaza-ti o vizita la salonul de hairstyling si fa-ti cateva suvite care sa iti incadreze fata intr-o nuanta mai deschisa decat restul parului. Aceasta schimbare de look iti va oferi o alura tinereasca si va masca un ten pamantiu si lipsit de stralucire.

5. Schimba-ti stilul coafurii

Daca ai fost cadorisita de mama natura cu o podoaba capilara bogata si un fir de par aspru si gros, atunci este mai bine sa il lasi sa creasca peste nivelul umerilor, insa daca ai parul subtire, fin si lipsit de volum, pastreaza-l scurt pentru a echilibra eventualele asprimi ale trasaturilor mature.

Foto int: Ollyy / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri