Caderea a 30-40 de fire de par pe zi este insa normala caci acestea sunt inlocuite de altele noi. Atunci insa cand numarul firelor de par cazute depaseste 100, caderea parului devine o sursa de ingrijorare. In functie de cauza caderii parului, medicul specialist va recomanda si un tratament impotriva caderii parului. Iata care sunt principalele cauze ale caderii parului:

Reusita unei coafuri depinde intr-o mare masura de frumusetea si sanatatea parului. Stiati ca parul creste cu o viteza de aproximativ 1 centimetru pe luna sau ca un fir de par normal poate sa tina greutati intre 40-160 g in functie de rasa careia ii apartine (firul de par apartinand rasei galbene este cel mai puternic)? Din diverse cauze insa, uneori nu putem impiedica caderea parului. Caderea a 30-40 de fire de par pe zi este insa normala caci acestea sunt inlocuite de altele noi. Atunci insa cand numarul firelor de par cazute depaseste 100, caderea parului devine o sursa de ingrijorare. In functie de cauza caderii parului, medicul specialist va recomanda si un tratament impotriva caderii parului. Iata care sunt principalele cauze ale caderii parului:

-Seboreea, o afectiune determinata genetice ce se caracterizeaza prin dereglarea functiilor glandelor sebacee, schimbari in ceea ce priveste calitatea si cantitatea sebumului in regiunea pielii capului. Seboreea presupune ingrasarea parului intr-un interval foarte scurt de timp.

-Folosirea de sampoane si tratamente nepotrivite tipului de par pe care il aveti.

-Periatul brutal, cu o perie sau un pieptane din material plastic, dur care bruscheaza firul de par.

-Un regim alimentar neechilibrat sau sarac in vitamine, fibre, minerale, proteine si antioxidanti.

-Neglijarea regulilor minimale de igiena a parului.

-Neaerisirea parului (purtarea lui in permamenta intr-o coada de cal foarte stransa sau in impletituri).

-Folosirea produselor decolorante prea puternice, utilizarea in exces a fixativului sau a solutiilor pentru permanent prea concentrate.

-In urma unei interventii chirurgicale, a unei boli infectioase, in urma intoxicatiilor, dupa o sarcina, la menopauza, pot avea loc caderi temporare ale parului.

-Curele de slabit fulgeratoare sau tratamentele cu hormoni masculini

-Starea depresiva, gripa virotica, afectiuni ale aparatului digestiv, stres.
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri