Odata ce inaintezi in varsta tenul tau incepe sa dea semne de imbatranire. Aparitia primului rid este, in mai mica sau mai mare masura, una din cele mai triste momente din viata ta.
Cremele pe care este indicat sa le folosesti, trebuie sa actioneze in doua directii: prima, sa te protejeze impotriva aparitiei unor riduri noi, iar cea de-a doua, sa reduca vizibilitatea celor deja formate. Aceste produse trebuie sa aiba un continut crescut de colagen si antioxidanti.

Este indicat sa aplici de cel putin doua ori pe saptamana masti cu un continut grescut de grasimi care vor netezi tenul, ii vor reda elasticitatea si vor stimula regenerarea.

Trateaza-ti tenul pe regiuni asa cum este explicat in sectiunea Intre 30 si 40 de ani. Nevoile nutritionale ale tenului sunt in principiu aceleasi cu cele prezentate aici, cu diferenta ca acesta necesita cantitati crescute din aceste produse. Spre exemplu, daca la 30 de ani te masai cu o crema seara, inainte de culcare, acum trebuie sa repeti acest proces si dimineata fiindca pierderile de apa si nutrienti sunt crescute odata cu inaintarea in varsta, iar ele trebuiesc compensate.

Efect imediat de lifting

Exista creme cu "efect de lifting". Este tentant sa te bucuri de efectul lor cat mai frecvent posibil, dar nu este recomandat! Foloseste aceste creme numai la ocazii speciale si nu cu orice prilej fiindca ele iti vor slabi elasticitatea tenului si, folosite prea des, vor duce la dependenta.

Atentie fumatoare!

Fumatul duce la imbatranirea accentuata a tenului datorita imbibarii acestuia cu formaldehida (substanta folosita si la conservarea cadravrelor din laboratoarele de anatomie patalogica). Fumatoarele cu varsta intre 40 si 50 de ani au tenul la fel de ridat ca nefumatoarele cu 20 de ani mai in varsta.

Peste 50 de ani



Odata cu aparitia ridurilor profunde, apare si tendinta de a renunta la lupta impotriva acestora. Este total gresit! Producerea celulelor noi este, intr-adevar mai scazuta, dar nu inceteaza: ciclul reinnoirii celulare dureaza aproximativ 28 de zile!

Pielea se subtiaza, isi pierde din elasticitate si din acest motiv are nevoie de mult mai mult ajutor. Trebuie imbogatita structura, densitatea si stimulata regenerarea. Aceste efecte pot fi obtinute cu cremele pe care scrie "anti-age", bogate in vitamina C si A, antioxidanti, elastina si coenzima Q10.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Susține-ți frumusețea din interior! 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri