8 Octombrie 2008 publicat în Frumusete 21 share-uri

Pudra nu are doar rolul de a acoperi anumite imperfectiuni ale pielii sau de a o face mai catifelata si mai neteda, dar beneficiaza si de o actiune izolanta. Formeaza un ecran ce are scopul de a proteja pielea de intemperii si de impuritatile existente in mediu. In acelasi timp, anumite pudre, continand ingrediente speciale, au un efect de calmare a pielii iritate. Pudra ajuta la fixarea fondului de ten, asigurand longevitatea machiajului, dar poate fi folosita si la evitarea aspectului lucios al pielii

Orice femeie care isi respecta frumusetea stie cat de importanta este pudra pentru reusita unui machiaj. Stie ca acest produs de infrumusetare pe care il gasim sub forma de pudra pulbere, pudra compacta sau pudra perle nu are voie sa lipseasca din trusa sa cosmetica. Pudra nu are doar rolul de a acoperi anumite imperfectiuni ale pielii sau de a o face mai catifelata si mai neteda, dar beneficiaza si de o actiune izolanta. Formeaza un ecran ce are scopul de a proteja pielea de intemperii si de impuritatile existente in mediu.

In acelasi timp, anumite pudre, continand ingrediente speciale, au un efect de calmare a pielii iritate. Pudra ajuta la fixarea fondului de ten, asigurand longevitatea machiajului, dar poate fi folosita si la evitarea aspectului lucios al pielii (in cazul tenului gras, lucios, este recomandata indeosebi pudra compacta). Iata cateva sfaturi legate de aplicarea pudrei care iti vor fi de folos:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Ghid pentru alegerea mobilierului interior

O pudra trebuie aleasa tinand cont de nuanta fondului de ten pe care il folosesti. De regula, pudra trebuie sa fie in aceeasi nuanta cu fondul de ten si culoarea pielii sau usor mai deschisa pentru a crea impresia de transparenta.

Pentru o cat mai buna incorporare a pudrei in fondul de ten, aceasta trebuie aplicata pe suprafata tenului prin miscari scurte si circulare. Pensula cu ajutorul careia se aplica pudra pulbere trebuie scuturata pentru a evita un posibil surplus de pudra. In exces, pudra acorda fetei un aspect artificial. Pentru o aplicare cat mai uniforma, puteti aplica pudra cu ajutorul unui burete special. Surplusul de pudra de pe ten poate fi indepartat cu o pensula destinata numai acestui scop.

Daca va machiati pentru prima oara in acea zi, aplicati pudra pulbere, insa pentru retusarea machiajului in timpul zilei nu uitati sa luati la voi o pudra compacta.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Pentru tenurile ridate sau deshidratate, se recomanda pudra translucida. Ridurile adanci de pe obraz pot fi acoperite cu pudra dupa ce ati umflat in prealabil obrajii. Persoanelor in varsta le este indicata utilizarea pudrelor cu particule foarte fine si evitarea in nuante prea deschise.

Nu aplicati niciodata pudra pe pielea transpirata pentru ca exista cele mai mari sanse ca aceasta sa se irite. Pentru tenul acneic, exista anumite pudre speciale ce contin sulf pulverizat.

Ca sa creezi efectul de ten bronzat, opteaza pentru un fond de ten intr-o nuanta de ocru si alege o pudra intr-o nuanta de roz, nu de galben.

Cu mici exceptii, pentru obtinerea impresiei de luminozitate, de-a lungul fruntii trebuie aplicata o pudra usor mai deschisa la culoare decat restul fetei. Pentru un machiaj perfect, puteti la fel de bine sa combinati doua nunate de pudra peste fondul de ten.

Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri