Prin miscarile sale sistematice, masajul mentine elasticitatea pielii si a muschilor fetei, prevenind aparitia ridurilor si ajutand la atenuarea celor deja formate.
Tapotatul presupune miscari dese, foarte scurte si ritmice executae cu marginea externa a mainii sau cu partea interioara a degetelor. Se obtine o calmare a nervilor senzitivi.

Vibratia sau scuturarea actioneaza asupra straturilor mai profunde ale pielii. Aceasta miscare formata la randul sau din miscari rapide de vibratie este efectuata cu toate degetele sau chiar cu intreaga palma.

Masajul fruntii se realizeaza cu ajutorul ambelor maini. Acestea executa miscari alternative de la sprancele spre radacina parului in cazul in care se actioneaza asupra ridurilor orizontale ale fruntii si de la mijlocul fruntii inspre tample, in cazul ridurilor verticale. Pentru atenuarea ridurilor de pe frunte de un real efect sunt si miscarile circulare si cele in zig-zag.

Masajul ochilor trebuie efectuat usor, cu delicatete, avand in vedere ca aceasta zona este extrem de sensibila. Miscarile sunt circulare, incep de la radacina nasului si urmaresc apoi linia arcadelor sprancenelor. Ridurile cunoscute sub numele de “laba gastei” sunt masate cu ajutorul a trei degete, urcandu-se usor pana la tample.

Nu trebuie sa trecem nici peste masajul nasului. Degetul mijlociu maseaza circular de o parte si de alta a aripilor nasului, apoi se opreste si efectueaza miscari de jos in sus. Pentru cutele existente in santul nazo-labial, degetul mare si cel aratator executa un set de ciupituri repezi. Se va efectua de asemenea, de-a lungul lor, un masaj mangaietor, plecand de la aripile nasului inspre buze.

Masajul buzelor presupune miscari de foarfeca executate cu ajutorul degetului aratator si a celui mijlociu, folosindu-ne alternativ de ambele maini.

Masajul obrajilor presupune o miscare semicirculara ce pleaca de la aripile nasului inspre tample. Doua degete maseaza maxilarele, efectuand miscari circulare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri