Dintotdeauna, mainile au vorbit despre frumusetea, despre sanatatea, despre varsta pe care o avem si mai ales despre gustul nostru estetic. La fel ca si ochii, tenul sau parul, acestea nu trebuie insa niciodata neglijate deoarece intregesc si definesc personalitatea fiecareia dintre noi.
Dintotdeauna, mainile au vorbit despre frumusetea, despre sanatatea, despre varsta pe care o avem si mai ales despre gustul nostru estetic. La fel ca si ochii, tenul sau parul, acestea nu trebuie insa niciodata neglijate deoarece intregesc si definesc personalitatea fiecareia dintre noi. De asemenea, o atentie deosebita trebuie acordat ingrijirii unghiilor. Si unghiile pot spune multe despre tine. Si ele te reprezinta cu succes atunci cand manichiura aleasa este in perfecta concordanta cu personalitatea si stilul propriu. Uneori insa, in incercarea noastra de a ne “infrumuseta” unghiile le facem mai mult rau decat bine. Haideti asadar sa vedem ce inseamna de fapt o manichiura frumoasa si corecta:

-Nu vom insista asupra importantei alimentatiei cotidiene caci se stie cat de importanta este pentru mentinerea sanatatii si frumusetii unghiilor. Prezenta mineralelor, a vitaminelor si a calciului are repercusiuni si in infatisarea unghiilor. In acest sens, produsele lactate, nucile, fructele uscate, legumele cu frunze verzi, fasolea, sfecla nu ar trebuie sa ne lipseasca din alimentatie.

-Daca folositi in mod frecvent oja, lac de unghii sau dizolvanti ce determina in timp uscarea unghiilor, se recomanda hidratarea zilnica a acestora cu o lotiune din ulei de migdale si miere sau cu alte creme si uleiuri de maini cu efect nutritiv. Acestea catifeleaza mainile si hranesc in acelasi timp unghiile.

-Incearca sa renunti la unghiile false pentru ca adezivul cu care se lipesc dauneaza unghiilor, afectand patul unghiilor si cauzand uneori aparita infectiilor fungice. Chiar daca reprezinta o tentatie la care nu se poate renunta atat de usor, anul acesta, marii stilisti ne sfatuiesc sa renuntam complet la ele pentru ca nu mai sunt la moda.

-Alege-ti cu grija forfecuta de unghii, pe cea de pielita si pila si asigura-te ca sunt de buna calitate. Nu uita sa le dezinfectezi periodic!

-Inainte de a proceda la curatatul unghiilor, mainile trebuie sa fie bine spalate si uscate. Ulterior li se da o forma cu ajutorul forfecutei de unghii si se pileste marginea cu pila. Numai dupa ce unghiile au fost pilite, este indicat sa tii degetele in apa calda in care au fost turnate in prealabil cateva de ulei de ricin. Pielitele se vor inmuia si vor putea fi “ascunse” sau indepartate mai usor cu ajutorul unei forfecute speciale.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri