In curand nu va mai fi nevoie de contributia barbatilor pentru ca o femeie sa ramana insarcinata. Oamenii de stiinta englezi de la Universitatea Tyne, Newcastle au gasit o modalitate prin care pot sa scoata din dictionar cuvantul "tata".
In curand nu va mai fi nevoie de contributia barbatilor pentru ca o femeie sa ramana insarcinata. Oamenii de stiinta englezi de la Universitatea Tyne, Newcastle au gasit o modalitate prin care pot sa scoata din dictionar cuvantul “tata”.
Cercetatorii au descoperit ca maduva oaselor poate fi transformata in sperma prin intermediul catorva procedee chimice. Baza cercetarii o reprezinta celulele stem, care pot fi transformate in orice fel de celule.
Profesorul Karim Nayernia a realizat pana acum cercetari pe soareci si este foarte entuziasmat in privinta rezultatelor. El a primit recent acordul de a isi continua cercetarea si pe oameni.
Mai multi oameni de stiinta cauta rezolvari pentru problema infertilitatii. Un analist american, Greg Aharonian si un fan infocat al cercetarilor in domeniu spune ca scopul sau este sa demonstreze falsitatea conceptiei conform careia casatoriile heterosexuale sunt superioare celor homosexuale. Scopul lui nu este atat de nobil...
Cercetarile continua si in Brazilia, asa ca nu ar fi de mirare daca in cativa ani, am face cunostinta cu primul copil al carui certificat de nastere nu contine si campul “tata”.
Se conduc studii si in ceea ce priveste barbatii. Desi exista posibilitatea de a se crea oua din maduva oaselor, tot ar fi nevoie de o mama surogat, desi aceasta nu ar contribui genetic.
Dincolo de aspectele stiintifice, este imposibil sa nu se ridice si intrebari referitoare la moralitatea cercetarii. Ne jucam cu natura, ne jucam de-a Dumnezeu. Daca pana acum faptul ca femeile nu au nevoie de barbati era doar o replica spusa la suparare sau o deviza feminista, iata ca oamenii de stiinta vor sa demonstreze ca acest fapt chiar poate deveni realitate.
In plus, un copil are nevoie de ambii parinti, are nevoie de modele in viata. Familiile monoparentale sunt o realitate si in prezent, dar nu sunt un deziderat. Unele lucruri pur si simplu nu ar trebui schimbate... Iubirea dintre doua persoane care impartasesc aceleasi vise si aspiratii, sprijinul emotional, respectul, afectiunea, tandretea etc. sunt nevoi pe care le are fiecare dintre noi. Negandu-le, nu facem decat sa negam insasi natura umana. Spunem ca evoluam, dar in realitate ne instrainam de noi insine.
Nimeni nu spune ca stiinta nu ar trebui sa mai existe, nimeni nu doreste sa renunte la confortul oferit de viata moderna, dar intotdeauna exista mai multe solutii pentru aceeasi problema. Iar problema explicita in cazul acesta este infertilitatea. Poate ca totusi problema implicita este alta...

Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri