In adancul sufletelor lor, multe femei stiu ca nu ar trebui sa faca pasul casatoriei si cu toate acestea merg in fata altarului alaturi de un barbat de care vor fi nevoite sa divorteze mai apoi.

30% dintre femeile divortate stiau ca nu era el “Alesul” inca din momentul cand se indreptau spre altar si cu toate acestea au spus “Da”, arata un studiu condus de catre Jennifer Gauvain, terapeuta din Denver (SUA). Intrebarea evidenta este, daca stii ca nu te mariti cu cel care trebuie, atunci de ce o faci?, Publicatia WebMd, ne invita astfel sa aflam de ce femeile fac de prea multe ori, pasul gresit in viata.

Pentru inceput, ar trebui sa dam vina pe Cenusareasa, spune WebMd. “Femeile se maturizeaza cu o impresie nerealista cu privire la ceea ce ar trebui sa fie iubirea”, explica autoarea studiului, Jennifer Gauvain. “Fetele citesc povesti in care femeia este salvata de print iar cand sunt mai in varsta, mesajul este acelasi, numai ca este reactualizat prin intermediul comediilor romantice unde dragostea conteaza intotdeauna, in ciuda scenariului imposibil. Asa ca, din toate aceste surse, femeile afla ca dragostea functioneaza mereu, chiar si atunci cand ea este nesanatoasa”.

Kudika Tarot

Apoi, am mai putea sa dam vina pe un suspect de natura fiziologica - ceasul nostru biologic. Mai ales la 30 de ani, ceasul biologic al femeilor ticaie, spunand ca este timpul ca ele sa isi intemeieze o familie si sa aiba copii. "Varsta de 30 de ani suna ca o data expirata pentru femeile necasatorite", explica Gauvin. “Nu doar ca anii cand poti sa ai copii trec in fuga dar lasi in urma acei douazeci si ceva de ani, o decada a experimetarilor, a incercarilor de-o noapte, a greselilor pe care le faci in cuplu sau din punct de vedere profesional. In urmatoarea decada esti vazuta ca adult care nu isi mai poate permite aceste extravagante”.

In aceste conditii, femeile se grabesc catre altar, inrautatindu-si de fapt situatia. Chiar daca nu o spun cu voce tare, de cele mai multe ori, femeile rasufla usurate in momentul in care se vad cu inelul de logodna pe deget. Sa te logodesti poate fi o usurare dar de cele mai multe ori, acest sentiment distrage atentia de la faptul ca viitorul sot poate sa nu fie cea mai potrivita partida.

Citeste si:
Femeile din România nu au timp pentru ele. Grija și timpul sunt...
Femeile din România nu au...

Si, un alt vinovat pentru pentru faptul ca femeile se casatoresc cu cine nu trebuie desi au numeroase semanle interioare care le spun ca nu ar trebui sa faca asta, este industria casatoriilor. Cererile in casatorie au devenit din ce in ce mai spectaculoase, nuntile la randul lor au devenit din ce in ce mai fastuoase si mai elaborate. Cei doi isi vor pune toata energia in a planifica toate detaliile nuntii si nu se vor mai concentra asupra relatiei lor, umbrind astfel nepotrivirea dintre ei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri