Pe masura ce inainteaza in varsta, femeile capata mai multa incredere in ele insele, in abilitatile lor, sunt mai fericite cu ceea ce sunt, capata maturitate sexuala, isi accepta si iubesc trupul asa cum este, ceea ce duce la constientizarea propriei sexualitati.

Pe masura ce inaintam in varsta, atat femeilor, cat si barbatilor le ia mai mult timp sa fie stimulati sexual, iar sexul isi pierde din caracterul sau impetuos. “Acum si aici” nu mai devine atat de urgent… Din cauza descresterii nivelului testosteronului, barbatii pot fi mai irascibili si mai inclinati catre depresie, pot avea mai multe toane, iar libidoul poate scadea si el. In cazul femeilor, schimbarile hormonale care se produc la menopauza pot afecta excitarea sexuala, orgasmul si chiar dorinta sexuala”, afirma Ian Kerner, profesor doctor, terapeut in probleme sexuale si consilier pe relatii intr-un articol aparut in publicatia msnbc.com.

Cu toate acestea, capacitatea de a avea relatii sexuale satisfactoare nu dispare odata cu varsta. Ramanem fiinte sexuale de-a lungul intregii vietii si in cazul multor cupluri, actul sexual devine mai intens si mai intim pe masura ce partenerii inainteaza in varsta. Este adevarat ca modificarile hormonale pot afecta dorinta sexuala, insa la urma urmei totul se invarte in jurul stilului de viata. Somnul insuficient, dietele deficitare, lipsa miscarii fizice, faptul ca acordam timp oricui, insa mai putin noua si relatiilor noastre… toate acestea ne pot afecta vietile sexuale”, este de parere doctorul Kerner.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Din creier porneste totul, inclusiv sexualitatea. Chiar daca apar schimbari in functionarea sexuala a unui organism, ne putem adapta mintile si trupurilor acestor schimbari astfel incat sa nu lasam ca viata sexuala sa ne fie afectata. Nu trebuie sa ne simtim umiliti de schimbarile noastre fiziologice. Daca le acceptam pe ale partenerului, le va accepta si el pe ale noastre. Chiar daca este posibil ca semnele fizice ale excitarii sa nu se instaleze imediat, acest lucru reprezinta posibilitatea de a aduce ludicul in dormitor, dar si de a intari legaturile emotionale si redescoperi sexualitatea celui de langa tine. Pentru ca da, paradox sau elucubratie a pragmaticilor, creierul este intr-adevar cel mai important organ sexual… Sexul incepe, inainte de toate, in minte.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri