Exista viata dupa divort. Exista viata profesionala, exista viata familiala si da, trebuie sa existe si viata personala.
In final il vei gasi, dar povestea nu se incheie aici. Chiar daca partenerul pare a avea intentii serioase, nu te grabi sa il prezinti copiilor pana cand nu stii sigur in ce directie o va apuca relatia voastra. E posibil sa se evapore rapid si tu vei fi cea nevoita sa le explice copiilor ce s-a intamplat cu fostul. Imi amintesc si acum - si nu sunt experiente prea placute - de intalnirile pe care le-a avut tatal meu imediat dupa evenimentul nefericit. Toti prietenii de familie incercau sa ii gaseasca pe cineva, iar eu ii cunosteam pretendentele inca de la primele lor intalniri. Posibilii viitori parinti vitergi incearca sa isi asume inca de la inceput posibilul viitor rol si nu este prea placut sa existe mai multe persoane care sa se joace de-a parintii cu tine. Mai mult, s-a intamplat ca mie sa imi pice cu tronc o femeie, iar tatal meu sa nu fie prea atras de ea. Cred ca m-am intalnit eu mai des cu ea decat el. In momentul in care el s-a indragostit de altcineva eu continuam sa ma vad cu cea pe care o doream surogat de mama.

Copilul tau are intr-adevar de cineva care sa tina locul parintelui pierdut, dar nu are nevoie de prea multe tentative de parinti. Va fi bulversat si nesigur. Asigura-te mai intai ca partenerul tau este pregatit sa isi asume cele doua roluri, de sot si de tata si abia apoi indrazneste sa il prezinti copilului. Cu toate acestea, asigura-te ca cei doi nu vor face cunostinta chiar in ziua cununiei.

Cum ii explici copilului ca te vezi cu altcineva? Inainte de a ii face cunostinta cu partenerul tau trebuie sa il pregatesti sufleteste. Fii increzatoare si zambitoare atunci cand ii dai vestea. Este posibil ca puiul tau sa spere ca tu si fostul sot sa va impacati, iar aceasta veste ii va narui visul. De asemenea, e posibil ca puiul tau sa creada ca nu ii vei acorda la fel de mare atentie ca pana atunci. Ai grija sa il faci sa inteleaga faptul ca nu te vei implica mai putin in viata sa date fiind noile coordonate. El trebuie sa se simta important, trebuie sa simta iubit. Spune-i ca nu il vei iubi niciodata pe viitorul partener mai mult decat il iubesti pe el, pe copil. De fiecare data cand te intalnesti cu noul partener, spune-i puiului unde vei merge si cat vei sta, astfel incat sa nu se simta dat la o parte din viata ta.

Cum i-l prezinti? Varianta aleasa adeseori este aceea de a il invita pe partener la o cina in familie. Cu toate acestea, atmosfera poate fi usor tensionata, asa ca mai bine ati alege un spatiu neutru. Puteti merge la un picnic, la piscina, la bowling. Nu lasati ca intalnirea sa se prelungeasca prea mult si acordati mare atentie copilului. Este indicat sa mergeti fiecare la casa lui, astfel incat in drum sa ii poti da mai multe detalii puiului. Ii poti spune ca iti place acest om si ca este normal sa ai o relatie cu un alt barbat. Fii deschisa si atenta, dar nu iti cere scuze pentru alegerea facuta. Nu trebuie sa iti fie rusine ca iti vezi de viata ta. Cand ajungeti acasa, puteti sa va uitati la un film impreuna astfel incat sa puteti discuta mai pe larg.

Nu complica lucururile, vei gasi cu siguranta pe cineva care sa iti fie alaturi si la bine si la greu daca vei fi deschisa si daca nu iti vei crea false probleme.

Un articol de Elena Stefan

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri