Blogul Medusei semnaleaza un fapt ce poate ca nu ar fi ajuns asa de usor la urechile noastre, avand in vedere faptul ca muzica celor de la B.U.G. Mafia este in principal atribuita tinerilor. Hip-hoperii vorbesc intr-o noua piesa, despre violenta domestica, condamnand-o cu toata forta cuvintelor!

E interesant ca mesajul e transmis ca fiind al unui fost agresor, ca de la unul care a realizat ce aberant s-a comportat candva: „Nu ridici mana pentru a mangaia, //Deschizi gura doar pentru a tipa,
Lasi urme de durere si rusine… // Candva am fost la fel de prost ca tine”

Barbatul violent este acuzat si pus in fata oglinzii: „Iti-arunci neputinta pe sotie // Si-ti amputezi copiii inca din copilarie…”, „lasi urme de durere si rusine”, „dai in ea fara rost”.

Si nu in ultimul rand, un lucru pozitiv este ca mesajul va ajunge la adolescenti care traiesc acum in familii violente existand o mare probabilitate sa devina la randul lor violenti cand vor creste si-si vor intemeia propriile familii. La scoala nu li se preda nicio lectie despre fenomenul violentei domestice, nici de la tv nu primesc educatie in acest sens, bine macar ca o formatie de hip-hop le poate deschide ochii”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Tudorina Mihai (autoarea blogului Medusei) mai observa ca la noi in tara, demersurile persoanelor publice in directia condamnarii violentei domestice sunt foarte rare. “Boxerul Leonard Doroftei s-a implicat intr-o campanie in luna noiembrie 2010 prin care il provoca pe barbatul roman agresor cu mesajul „iti place sa dai, alege-ti un adversar pe masura!"

In rest, ziaristii ignora aceasta problema sau o trateaza exclusiv senzationalist. Autoritatile locale acuza lipsa de bani pentru a justifica absenta unor masuri concrete. In tot acest timp, femei si copii sunt victime ale agresiunilor de tot felul”.

Totusi, as vrea sa reamintesc aici un film de scurt-metraj mai putin cunoscut care exemplifica foarte bine problema violentei domestice si care reprezinta in aceeasi masura, o riposta masculina impotriva gestului de “a lovi”. Gesturi atitudinale se mai fac... insa ele sunt prea putin mediatizate.

Scurt-metrajul "Daca aveti un minut... foarte bine", de Ivo Baru, cu Andi Vasluianu, in rolul principal:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri