Parintii impartasesc din experienta lor in blogosfera. Unul dintre acesti parinti este un blogger celebru. Poate ati auzit de Chinezu. El a initiat o leapsa care are deja succes in randul parintilor: Cum va motivati copiii sa citeasca mai mult?, intreaba Chinezu.

Leapsa este chiar nimerita, mai ales in perioada vacantei de vara, atunci cand copiii au "timp berechet" pentru o astfel de activitate ce le poate stimula creativitatea, imaginatia si cunosterea. Cum ii pot ajuta parintii?

“Ce vreau eu cu lepsa asta este doar sa scrieti fiecare pe blog despre cum va motivati copilul sa citeasca si sa dati lepsa mai departe, sa ajunga la toata lumea, cum ar veni :))”, indeamna Chinezu, pe blogul lui , inspirat de articolele citite pe site-ul suntparinte.ro. Asa ca noi, la randul nostru, ne-am hotarat sa dam leapsa mai departe si sa va intrebam: Cum va mobilizati copiii pentru lectura?

“Hai sa incercam si prin leapsa asta sa incurajam lectura printre piticii nostri, sa scriem despre experienta noastra ca parinti de copii-cititori :)”, spune acelasi Chinezu.

Iata cum au raspuns pe blogurile lor, cativa parinti, lepsei initiate de Chinezu:

Metoda lui Corvinash:

"Am copii. Doi la numar. Fii-mea e inca mica, nu citeste, desi, culmea, ea chiar ar vrea! Ala mare, care tocmai a terminat clasa 1, cand il pun sa citeasca ceva, fuge mai tare decat cei doi motani pe care-i am, cand vine vorba de baie.

Nu stiu de ce este asa de refractar, eu la varsta lui citisem deja o gramada din ce scrisese Jules Verne. Erau si alte timpuri… Chinezu’ Stie, ca suntem de un leat.

Revenind la plozi: cred si o fac intr-un mod obiectiv, ca unica solutie pentru a-i determina sa citeasca este sa nu mai aiba acces la calculator, Playstation, Nintendo, Wii, iar televizorul din camera sa functioneze numai in urma a mminim 2 pagini citite pe zi.

Recunosc ca mi-am rasfatat copiii, chiar mai mult decat era cazul. Acum va fi si mai greu sa-i fac sa deschida o carte. Poate o idee buna ar fi sa ne mai vada si pe noi cu cate o carte in mana, dar cum timpul si societatea nu ne lasa acest ragaz, probabil ca nu vom putea fi exemple demne de urmat.

Tot ce am vrut a fost sa nu simta nicio lipsa, asa ca i-am imbuibat. Am trait vremuri mai grele si asta si-a pus amprenta pe deciziile pe care le iau asazi.

Un lucru a fost insa bun in copilaria mea, si il recomand acum, la randu-mi, tuturor parintilor. O sa aplic si eu aceasta regula, am inceput deja: Copiii vor primi orice, dar numai sub forma de recompensa. Eu am primit prima bicicleta cand am reusit un maxim de 3 medii de 9, langa restul de 10 la sfarsit de trimestru".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri