Campania pentru prevenirea disparitiei minorilor si de educare pentru cresterea sigurantei online "Stiu si sunt in siguranta" se va desfasura timp de 5 week-end-uri pe litoralul Marii Negre in statiunile Mamaia si Constanta.

Comunicat de presa

Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual – Focus, Microsoft Romania, Inspectoratul de Politie Judetean Constanta si lantul hotelier IBIS, desfasoara, pentru al cincilea an consecutiv campania de pe litoralul romanesc, pentru prevenirea disparitiei minorilor si de educare pentru cresterea sigurantei online, anul acesta avand numele ”Stiu si sunt in siguranta”.

Campania va incepe in data de 31 iulie 2010 orele 10:00 la Aqua Magic Mamaia si se desfasoara timp de 5 week-end-uri pe litoralul Marii Negre in statiunile Mamaia si Constanta perioada in care voluntari Focus, impreuna cu voluntarii Centras si politistii din cadrul IPJ Constanta vor distribui parintilor aflati in statiunile de pe litoral un ghid informativ sub forma de evantai, cu sfaturi pe care le poate lua orice parinte pentru a oferi copiilor sai protectie in fata pericolelor atat in viata reala, cat si pe Internet si bratari pentru copii mai mici inscriptionate cu numarul european la care se raporteaza si in Romania, disparitiile de copii: 116 000

"Statisticile Centrului Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, Focus arata varfuri ale disparitiilor de copii mai ales in perioada verii. Anul trecut, in vara, Centrul Focus a inregistrat si monitorizat peste 366 cazuri de disparitie a copiilor. Dorim ca prin aceasta noua campanie sa reamintim publicului acest fenomen, sperand ca prin informare ii vom determina pe parinti sa comunice mai mult cu copii pe aceasta tema, reducand riscurile de disparitie a minorilor". (Mihaela Geoana - Presedinte Centrul FOCUS.)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Materiale informative vor fi distribuite de catre voluntarii Focus impreuna cu voluntarii Centras Constanta si angajati ai Inspectoratului Judetean de Politie Constanta. De asemenea, lantul hotelier IBIS va distribui spre informarea parintilor, prin unitatile sale de cazare, evantaie si bratari pentru turistii care sunt cazati in Constanta dar si la Bucuresti si Sibiu.

"Idea de a informa parintii despre numarul european 116 000 la care se pot raporta disparitiile de copii si astfel sa oferim un plus de siguranta familiilor care se cazeaza la noi ne-a facut sa ne implicam anul trecut in aceasta campanie a Centrului Focus. Ne bucuram sa fim si in acest an parteneri si speram astfel ca fiind responsabili social sa diminuam numarul disparitiilor de copii iar vacantele clientilor nostri sa fie linistite". (Camelia Cristea, Executive Manager – Ibis Accor Romania)

Internetul poate educa atat copiii, cat parintii referitor la siguranta navigarii pe internet.

"Siguranta copiilor pe Internet este un aspect esential pentru noi, reflectat in programele, solutiile si valorile Microsoft. Incepand cu Windows Live Family Safety si pana la filtrarea prevazuta de motorul de cautare Bing, Microsoft ofera parintilor o serie de instrumente pentru a se asigura ca proprii copii navigheaza in siguranta pe Internet. In 2004, Microsoft a initiat programul Siguranta copiilor online, in cadrul caruia a organizat diverse activitati si campanii pentru a aduce acest subiect in atentia copiilor, profesorilor iar astazi si al parintilor". (Sanda Foamete, SNR Manager pentru Audienta Academica si Educationala- Microsoft Romania)

In data de 25 Mai anul acesta, marcand Ziua Internationala a Copiilor Disparuti, Focus a dat startul campaniei “Stiu si sunt in siguranta!” prin evenimente desfasurate in gradinite din Bucuresti, care au informat peste 5000 de parinti si copii, despre posibilele pericole care pot conduce la o disparitie si cum pot acestia sa reactioneze atunci cand se confrunta direct cu ea. Echipa Centrului Focus, impreuna cu partenerii sai au oferit parintilor un kit de prevenire a disparitiilor si a navigarii in siguranta pe internet a celor mici precum si sfaturi privind o vara in siguranta impreuna cu copiii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri