O soacra de cosmar? Sau o buna prietena? Depinde de amandoua daca aveti o relatie bazata pe respect sau pe dispute.
Acorda-i incredere, discuta cu ea si las-o sa se implice. Doar asa va simti ca face parte din familie. Daca te ascunzi de ea se va stradui si mai mult sa se implice si poate face mai mult rau decat bine.

O dragoste prea mare fata de baiat te va face pe tine nepotrivita pentru acesta, nu vei reusi sa fii niciodata indeajuns de buna incat, intr-un fel, sa o inlocuiesti pe ea. Vorbeste cu ea cat poti de mult, da-i telefoane, intreab-o ce mai face si cere-i diferite sfaturi, fa tot posibilul sa o faci sa se simt utila, are experienta si in plus chiar stie foarte bine care sunt preferintele fiului.

Nu o jigni de fata cu partenerul tau, de fapt ideal ar fi sa nu jignesti deloc, daca nu te poti abtine, spune-i de "bine" doar in gand. De asemenea nu comenta ceea ce face sotul tau, asa o vei face doar sa se convinga ca tu il critici si normal, nu esti destul de buna pentru el.

Pentru a putea preveni anumite dispute sau critici ii poti propune sa fie sincera si sa spuna de fiecare data cand ceva i se pare in neregula. Doar asa vei putea evita sa stranga cat mai multe si la un moment dat sa explodeze cu reprosuri.

Daca nu se poate si nu se poate, tine cont de faptul ca nu-ti poti alege soacra, tu ii iubesti fiul si intr-un fel inveti sa o respecti si sa o iubesti si pe ea.

Nu trebuie sa ai prejudecati si sa pleci de la inceput cu ideea ca nu veti putea comunica. Daca esti pesimista si te astepti la ce-i mai rau poate chiar asa va fi. Straduieste-te si gandeste-te ca intr-o buna zi si tu vei fi soacra. Mai intai de toate esti mama si iti vei apara copilul de orice fel amenintare, poate intr-un mod inconstient.

Tu cum te descurci in relatia cu soacra? Este o a doua mama sau e o soacra de cosmar?

Un articol de Livia

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri