15 Martie 2024 publicat în Familie 5 share-uri

Toți părinții își doresc ce e mai bun pentru copiii lor, dar când vine vorba despre biberoanele de sticlă și cele de plastic, alegerea nu e întotdeauna ușor de făcut. Descoperă care sunt avantajele și dezavantajele celor două tipuri de biberoane, astfel încât să pornești la cumpărături pe deplin informat!

Avantajele utilizării biberoanelor de sticlă

Biberoanele de sticlă sunt recunoscute ca fiind mai sigure pentru copii decât cele de plastic, în principal datorită faptului că sticla nu conține BPA (bisfenol A). BPA este un compus chimic potențial periculos care poate fi găsit în unele tipuri de plastic. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, expunerea la BPA, chiar și la niveluri mici, poate avea efecte negative asupra sănătății, inclusiv pentru dezvoltarea neurologică și comportamentală a copiilor.

În ceea ce privește durabilitatea, biberoanele de sticlă au un avantaj clar. Ele nu se zgârie ușor, deci nu oferă locuri ascunse pentru dezvoltarea bacteriilor, fiind mai igienice pe termen lung. Biberoanele de sticlă nu se deteriorează la spălarea repetată, ceea ce le face să fie mai durabile. De asemenea, ele pot rezista la variații mai mari de temperatură, putând fi sterilizate fără probleme.

Un alt avantaj al biberoanelor de sticlă este că nu alterează gustul laptelui. Plasticul poate absorbi mirosuri sau arome care pot fi transferate ulterior conținutului. Acest aspect este important pentru părinții care doresc să se asigure că bebelușul lor primește gustul natural al alimentelor.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Pavel Ilyukhin /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri