15 Februarie 2024 publicat în Familie 2 share-uri

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face cand vine vorba de sanatatea ochilor copilului tau este sa te asiguri ca acesta beneficiaza din cand in cand de un consult optometric. Care sunt motivele pentru care acest tip de consult joaca un rol atat de important in mentinerea sanatatii ochilor sai vei descoperi in randurile de mai jos. 

De ce este important consultul optometric pentru copii?

Motivele pentru care copiii ar trebui sa beneficieze periodic si inca de la varste fragede de un consult optometric sunt numeroase. Unul dintre cele mai importante este acela ca un astfel de consult permite identificarea timpurie a problemelor de vedere si tratarea acestora cat mai devreme posibil.

Este vorba de probleme de vedere precum ambliopia sau ochiul lenes, strabismul, miopia sau astigmatismul, probleme pentru tratarea carora exista diverse solutii, dar care, daca nu se intervine la timp, pot duce la diverse complicatii si pot cauza inclusiv dificultati de invatare si dezvoltare.[4]

Solutia la care se apeleaza cel mai des in cazul copiilor este reprezentata de ochelarii de vedere si/sau lentilele de contact. Exista o gama diversa de modele de rame ochelari de vedere pentru copii, precum si de lentile de contact, asa ca nu trebuie sa iti faci griji ca nu vei gasi solutia potrivita pentru micutul tau. Este esential insa sa tii cont de recomandarile optometristului in acest sens si de prescriptia eliberata de acesta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: Wallenrock /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri