24 Ianuarie 2024 publicat în Familie 1 share-uri

Pe măsură ce copiii cresc și se dezvoltă, este important să învețe practicile fundamentale ale igienei personale și ale spațiului de locuit. Însă, nu este un lucru ușor; învățarea copiilor despre igienă poate fi un proces continuu și provocator, dar esențial pentru sănătatea lor. Iată câteva sfaturi utile pentru părinți în procesul de învățare a celor mici despre regulile de igienă.

1.Povestiți despre importanța igienei

În primul rând, începe prin a le vorbi copiilor despre obiceiurile bune și rele de igienă. Utilizează exemple concrete din viața reală pentru ca ei să înțeleagă mai bine și explică-le cu răbdare. Puteți vorbi despre microbi și puteți viziona împreună videoclipuri explicative.

Atunci când te pregătești să-ți faci ordine în dulap sau să speli vasele, de exemplu, explică-le scopul acestor acțiuni. Poate că nu au încă coordonarea necesară pentru a-și asuma sarcina de a menține ordinea, dar orice vârsta este potrivită pentru a începe să învețe despre importanța curățeniei, pentru a fi puternici și sănătoși.

2.Creează o rutină la care să participe toți membrii familiei

Copiilor le place să facă lucruri alături de cei mari. Faptul de a se afla pe picior de egalitate cu părinții le stârnește interesul și entuziasmul. Astfel, ai putea să-i înveți mai ușor o anumită practică de igienă, făcând acel lucru împreună cu ei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

De exemplu, după ce ați povestit despre importanța menținerii dinților curați și sănătoși, ai putea crea o rutină în care seara, înainte de culcare, mergeți împreună la baie și vă spălați pe dinți în același timp. Concentrați-vă pe respectarea timpului de periaj și pe curățarea eficientă a dinților. Vei putea observa în ce măsură deprind cei mici acest obicei, iar ei te vor urma și vor pune în practică ceea ce văd la tine, în timp real.

Totuși, fii atentă la alegerea periuței de dinți potrivite. Copiii mici s-ar putea să nu fie capabili să se spele suficient de bine cu o periuță de dinți obișnuită. De aceea, alege o periuta de dinti electrica copii care va asigura un periaj eficient.

3.Fii un bun exemplu

Copiii sunt mai inteligenți decât ne imaginăm. Ei sunt fini observatori care adesea vor încerca să imite acțiunile noastre. Ca atare, fii un bun exemplu pentru ei. Astfel, îi ajuți să își construiască rutina lor proprie de igienă. Asigură-te că respecți toate obiceiurile pe care dorești să le predai copiilor și că efectuezi fiecare acțiune corect.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

De exemplu, vorbiți despre nevoia de a face duș la sfârșitul zilei, pentru a-i încuraja să aibă un impuls similar atunci când se simt murdari. Strănută și tușește întotdeauna în pliul cotului pentru ca piticii să învețe să facă la fel. Fii un model pentru ei, astfel încât să învețe să aibă grijă de corpul lor, mai ales atunci când nu poți fi acolo pentru a-i ajuta.

4.Încurajează-i să facă singuri unele acțiuni

Este bine să înțelegi că nu îi vei putea învăța obiceiurile de igienă într-o zi. Ar putea dura luni până vor efectua corect o anumită acțiune. Așadar, păstrează-ți calmul și răbdarea și lasă-le timp să învețe. Nu îi certa pe cei mici atunci când fac stângăcii în încercarea de a duce o practică de igienă la bun sfârșit, deoarece îi poți descuraja. Timpul de învățare este diferit pentru fiecare copil, iar unii au nevoie de mai mult timp pentru a deprinde lucruri noi. Fii răbdătoare, dar perseverentă în acest proces.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

5.Învățați obiceiurile de igienă prin joacă

Încearcă modalități interesante și amuzante de a-i învăța obiceiurile de igienă, astfel încât să rețină mai ușor ce ar trebui să facă. De exemplu, încearcă să incluzi activități și jocuri ori de câte ori vrei să îi înveți o practică nouă. Poți inventa un cantecel amuzant sau câteva mișcări de dans pe care să le faceți împreună când vă îndreptați spre cădiță pentru baie sau pentru a anunța că este timpul să se spele pe mâini.

Apoi, răsplătește-i pe cei mici atunci când se spală corect pe dinți sau când reușesc să se îmbrace singuri. Un panou pe care să lipești câte o bulină sau dinozauri ar putea fi o idee bună pentru a face procesul de învățare mai interesant. Făcând aceste momente mai distractive, copiii le vor aștepta cu nerăbdare. Respectarea unei rutine de igienă este un bun început pentru formarea unui obicei care va dura o viață întreagă.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Așadar, menținerea igienei personale este o lecție importantă pentru cei mici, pe care o vor învăța, în primul rând, de la părinți. De aceea, este important să-i încurajezi și să-i înveți să mențină igiena corporală și a casei.

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri