Impactul emotional pe care il poate avea pierderea unei sarcini este mult mai intens decat impactul fizic. Durerea este mai acida decat toate durerile pe care le-ai simtit vreodata. Tristetea care te incearca... mai neagra decat toate depresiile care te-au incercat vreodata. Chiar daca fetusul nu este inca perceput ca o fiinta separata, legatura emotionala care se stabileste inca de la aflarea vestii este una puternica.

“Pierzi o sarcina, nu pierzi un copil pe care l-ai vazut crescand sub ochii tai. Pierderea unei sarcini nu este o tragedie pe care sa nu o poti depasi. Sigur, nu este nici ceva placut. Nu este ca si cum ai pierde pe cineva drag. Nu este decat o durere temporara care, cel mai probabil, o sa treaca odata cu viitoarea sarcina”... Este ceea ce gandesc multi dintre cei din jur. Spune-ti acum acelasi lucru si tie: “Nu ai de ce sa suferi atat de mult. Nu e ca si cum ar fi facut parte din viata ta si din planurile tale. Nu e ca si cum l-ai fi vazut zambindu-ti sau tragandu-te usor de par. Dar l-ai avut totusi in pantecele tale. Si era al tau, parte din tine, din visurile si iubirea ta. Si l-ai iubit dinainte de a se naste. “O noua sarcina si o sa uiti cat ai zice peste”... Oare? De ce suna atat de fals si complet diferit de ceea ce ai simtit tu?...

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 A fost lansat primul centru de igienizare dentară din România

Implicatiile si reactiile emotionale ale pierderii unei sarcine

O femeie din patru trec prin aceasta experienta. Una din 5 sarcini se sfarsesc prin avort spontan care se produce de regula in primele 13 saptamani de sarcina. Rata de de depresie generala in randul femeilor este de 10-15%, insa dupa un avort spontan aceste valori cresc la 22-55%. Cel mai mare risc de a trece printr-o depresie in urma pierderii sarcinii este in intervalul de 12 saptamani de dupa. Statistici recente arata ca avortul spontan este o problema destul de frecventa cu care se confrunta multe dintre femei, reprezentand totodata una dintre temerile cele mai mari pe care le experimenteaza o viitoare mamica.

Cu toate acestea, cu toate ca fiecare mamica are in vedere aceasta terifianta posibilitate, niciodata nu va fi pregatita emotional pentru a face fata avalanselor de sentimente covarsitoare. Pierderea unei sarcini aduce cu ea o schimbarea neprevazuta si nedorita a destinului pe care ti l-ai proiectat tu. Nici cei din jurul tau nu sunt pregatiti emotional sa accepte faptul ca pierderea unei sarcini este similara celei a pierderii unei persoane dragi. Multi dintre acestia nici macar nu constientizeaza durerea pe care o poate experimenta o femeia in aceasta situatie si faptul ca are nevoie de intelegere si de sprijin emotional. Oamenii au tendinta de a minimaliza semnificatia si relevanta psihologica a sarcinii, reducand-o la femeia sau cuplul care trece prin aceasta experienta dureroasa.
Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Aluziva, noi detalii despre scandalul cu Zanni. A depus plângere împotriva lui: „Sunt la limită psihic”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri