Stirile care vin din zona guvernamentala nu sunt deloc optimiste in ceea ce ii priveste pe viitorii parinti, mamici si tatici. Astfel, suma pe care o primeste un parinte care sta acasa cu copilul in primii doi ani de la nasterea acestuia ar putea sa nu mai reprezinte 85% din venituri. Masura ar putea intra in vigoare de la 1 iunie.

“Singura solutie pentru o mamica in ziua de astazi este sa se intoarca cat mai repede la serviciu”, a mai spus ea. Desigur aceasta nu o poti face decat cu ajutorul bunicilor in grija carora raman de cele mai multe ori, cei mici. “Si ce te faci atunci cand te intorci seara acasa iar copilul te intreaba <<Mami, ce mi-ai adus?>>”, mai spune aceeasi mamica.

De ce se impune aceasta masura?

Autoritatile au spus ca vor lua aceasta decizie dura pentru viitoarii parinti, deoarece ar fi ajuns la concluzia ca banii platiti in prezent pentru indemnizatia de crestere a copilului ar reprezenta o suma prea mare, in conditiile in care, in perioada urmatoare, ar trebui facute reduceri la cheltuielile bugetare, potrivit 9am.ro.

Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi micsorata, deocamdata nefiind stabilit oficial cu cate procente va fi diminuata sau daca va fi impusa o suma fixa, a confirmat consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Potrivit consilierului, modul in care aceasta indemnizatie va fi micsorata urmeaza sa fie hotarat de Ministerul Muncii cat mai rapid, astfel incat sa intre in vigoare de la 1 iunie.

Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, in luna martie, la nivelul intregii tari erau aproape 200.000 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Avand in vedere vremurile dificile pe care le traim, nu mai mira rapoartele demografice care arata ca populatia Romaniei scade ingrijorator de mult.

Poza main: Shutterstock

Poza mica: iStock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri