30 Decembrie 2021 publicat în Familie 29 share-uri

Timpul este cel mai mare inamic al oricărui părinte din zilele noastre. Într-o vrie continuă, între școală, job, after-school, bunici și multe alte activități cotidiene, e necesar să se ia în considerare și jocul și joaca celor mici.

Aceste aspecte sunt esențiale în dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil, încă de la cele mai fragede vârste. Alergatul prin magazine poate fi o corvoadă, așa că, părinții pot găsi online, oferte la jucarii pentru copii, fără prea mult stres, ci doar cu puțină atenție și răbdare.

Stabilește bugetul

Un factor esențial în alegerea jucăriilor este bugetul. Ofertele de jucării online sunt atât de variate în zilele noastre, încât poți să-ți faci planul de cheltuieli, fără teama că vei destabiliza bugetul familiei. Alege atent ce vrei să cumperi, cumpătarea este un prim pas în căutarea jucăriilor preferate.

Siguranță înainte de orice

Cel mai important aspect în alegerea jucăriilor este siguranța celor mici. Părinții pot alege din ofertele la jucării pentru copii ceva potrivit pentru micuții lor, dar și pentru ei înșiși. Pentru că jocul și joaca sunt cele mai frumoase când se fac împreună.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite? Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Cum să alegi componente pentru baia ta

Dacă preferi mediul online pentru achiziția jucăriilor, este recomandat să citești cu atenție descrierile și instrucțiunile de folosire.

Jucăriile sunt din plastic, pluș, materiale textile, lemn sau cauciuc. Înainte de a lăsa copilul să se joace, este indicat să se îndepărteze etichetele și să se curețe și dezinfecteze jucăriile.

Atenție și la formele pe care le au jucăriile. Alege obiecte fără colțuri sau vârfuri ascuțite, uită-te după forme rotunde, cât mai finisate.

Jucăriile potrivite în funcție de vârstă

Încă din primele luni de viață, bebelușii sunt atrași de lumini și umbre, apoi de culori și zgomote. Poți alege astfel jucării care să le stimuleze văzul și auzul.

După un an şi jumătate, sunt recomandate jucăriile cu figurine de așezat în diferite forme, obiecte ce stimulează motricitatea: prinsul, aruncatul, împinsul.

De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

De la trei ani, copiii încep să își dezvolte inteligența: să deseneze, să scrie, să perceapă nuanțele culorilor. Poți alege deja puzzle-uri pe care să le faceți împreună.

Până la 7 ani, dar și după, copiii își dezvoltă creativitatea, capacitatea de comunicare, limbajul, capacitatea de a interacționa. De aceea, sunt recomandate jocurile și jucăriile ce presupun implicare, formare de echipe, construcții, asamblări mai complexe.

Pentru copiii între 7 și 11 ani, părinții pot alege jocuri care dezvoltă capacitatea emoțională, chiar și intuiția, dar și memoria.

După 11 ani, se poate vorbi de copii ce se îndreaptă spre adolescență, așa că, jocurile recomandate sunt cele de strategie, de interacțiune cu ceilalți membri ai familiei, de gestionare a emoțiilor.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Jucării de interior şi de exterior

În căutarea jucăriilor potrivite, un alt criteriu poate fi mediul în care copiii își petrec timpul.

Jucăriile de interior sunt ideale pentru dezvoltarea emoțională și psihică a copiilor. Păpuși, lego, puzzle, instrumente muzicale, mașinuțe, figurine, cărți educative. Toate acestea fac mediul în care micuții își petrec cel mai mult timp mai prietenos. Cine nu abia așteaptă să ajungă acasă să înceapă joaca?

Chiar dacă timpul e inamicul numărul unu al oricărui părinte, nimic nu se compară cu joaca în aer liber. Fie că e în parcul din cartier, la bunici sau într-un colț retras de natură.

Jucăriile de exterior sunt doar parte a bucuriei de a petrece timpul împreună pe-afară. Poate e momentul ca părinții să îi învețe pe cei mici cum se sare coarda sau cum se dau pase cu mingea. Sau n-ar strica o întrecere pe trotinete sau pe biciclete.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Branduri și culori

Un alt criteriu de luat în considerare este cel al preferințelor celor mici. Ce poate fi mai frumos decât bucuria din ochii unui copil când primește fix jucăria la care visa?

Dacă jucăriile sunt și în culorile și de la brandurile preferate, atunci să vezi veselie.

E important să oferi celor mici chiar jucăria despre care ați vorbit că și-ar dori-o, desigur, dacă respectă limitele de vârstă și nu în ultimul rând, de buget.

Jucați-vă împreună oriunde

Ofertele online la jucării sunt nenumărate în zilele noastre. Părinții sunt invitați să câștige timp și să comande pe site-urile preferate. Timpul petrecut alături de cei mici este cel mai valoros. E singurul care nu se irosește, ci se câștigă. Oriunde ar fi, în casă sau afară, joaca e o activitate de făcut împreună, motiv de veselie și de apropiere.

Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Sursă foto: Photo by Tatiana Syrikova from Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri