In contextul economic actual, cei mai afectati de saracie vor fi in primul rand copiii, la nivel national 3 din 10 copii pana in 15 ani fiind afectati de saracie in anul 2009.

Salvati Copiii Romania atentioneaza ca in contextul economic actual, cei mai afectati de saracie vor fi in primul rand copiii, la nivel national 3 din 10 copii pana in 15 ani fiind afectati de saracie in anul 2009. Salvati Copiii Romania isi propune ca fondurile stranse in urma editiei de anul acesta a evenimentului caritabil „Festivalul Brazilor de Craciun” sa fie utilizate pentru sprijinul a peste 3.000 de copii pe parcursul anului 2010.

Saracia reprezinta starea in care conditii umane de baza precum o alimentatie corespunzatoare, accesul la apa curata, servicii de sanatate si adapost sunt inaccesibile unei anumite categorii de populatie din cauza dificultatii de a si le permite. Aceste lipsuri sunt cu atat mai grave in cazul copiilor cu cat atrag dupa ele consecinte grave, precum dezvoltare improprie, excludere sociala sau nerecunoasterea drepturilor.

Pana la finalul anului 2009, conform estimarilor Bancii Mondiale, 351.000 de copii cu varste cuprinse intre 0 si 14 ani vor fi afectati de saracie. Prin comparatie cu aceasta grupa de varsta, tinerii (15-24 ani) continua sa se confrunte cu cel mai mare risc de saracie. In prezent, copiii si tinerii reprezinta 43% din populatia afectata de saracie, atat in 2008 cat si in 2009. O alta problema la nivel national este rata abandonului scolar, care a crescut de 3 ori pentru invatamantul primar si gimnazial in perioada 2000-2007. Peste 70.000 de copii sunt astazi obligati sa munceasca pentru a supravietui, in loc sa mearga la scoala, iar dintre acestia 1,200 traiesc si/sau muncesc pe strada in Bucuresti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

“Salvati Copiii, prin intermediul Festivalului Brazilor de Craciun, doreste, in primul rand, sa obtina fondurile necesare pentru continuarea derularii programelor de educatie si sprijin pentru copiii din medii sarace si extinderea numarului beneficiarilor. De asemenea, dorim sa transmitem comunitatii si un mesaj legat de problemele actuale, care au consecinte asupra tuturor. Saracia este una dintre probleme globale actuale cele mai grave si reprezinta o amenintare cu atat mai mare, cu cat afecteaza indeosebi copiii” declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Festivalul Brazilor de Craciun reprezinta una dintre cele mai importante surse de obtinere de fonduri a organizatiei Salvati Copiii. Eveniment de caritate anual, Festivalul Brazilor de Craciun este organizat sub forma unei licitatii de braduti de Craciun, creati special pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani. Sumele stranse in editiile anterioare au fost utilizate pentru a sprijini peste 2.400 de copii si familiile lor prin diverse programe de educatie. De asemenea, 240 de biblioteci scolare din 15 judete au fost dotate, iar 8.000 de copii au fost reintegrati in ciclul scolar.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri