Copilul rasfatat vorbeste tare, nu are rabdare, nu asculta ce are de spus cineva ci intervine in discutiile altora, este nepoliticos, lui i se cuvine, este obraznic, pretentios, nemultumit, mofturos, irascibil, teatral si uneori chiar violent.

Daca a facut o greseala, copilul nu trebuie sa taca sau sa o nege, ci trebuie sa-si ceara iertare. Explicati-i ca toti din jurul lui observa cand cineva greseste si oricat ar nega, o face degeaba. Acea greseala nu va fi trecuta cu vederea pana ce micutul nu vine sa isi ceara scuze si eventual sa incerce sa repare greseala facuta daca este posibil.

Niciodata sanctiunile nu trebuie aplicate prin pedepse corporale, totusi trebuie sa stie ca ii esti cel mai bun prieten si ii vrei binele. Insa atunci cand il privezi de o placere sau de atentia ta copilul stie ca te-a dezamagit sau ca ceva nu merita pentru ca a avut un comportament inadecvat. Nu va lasati induiosati de micile santaje ale copiilor pe care le fac pentru a obtine ceea ce doresc.

Ceea ce nu trebuie sa uiti este ca niciodata sanctiunile nu trebuie sa constea in pedepse corporale, dar atunci cand depaseste limitele il poti pedepsi privandu-l ce o placere sau de atentia ta. Aminteste-i ca nu i se cuvine totul si ca nu va primi nici un lucru decat daca este ascultator si il merita cu adevarat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Sursa: kidz.ro

Citeste si alte articole pe kidz.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:

Convinge-l sa faca temele cu placere

Podoaba capilara si tunsul copilului mic

Alimentatia copilului prescolar


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri