Câteva recomandări menite să vină în ajutorul celor care plănuiesc o vacanță împreună cu copiii:

4. Împachetează esențialul

Printre lucrurile necesare în călătoria cu cei mici se numără șervețele, suzete, pamperși, gustări, haine de schimb, pungi de plastic, căști pentru urechi, jucării, baterii în plus sau încărcătoare. Totuși, ia puține bagaje, amintește-ți că poți cumpăra aproape orice la destinație. Poate că nu găsești aceeași marcă, însă ai alternative.

Cărucior sau port-bebe? Depinde în principal de destinația voastră. Sunt acolo străzile line și pavate sau sunt gropi / vei merge direct pe pământ? Gradul de umiditate va fi ridicat sau va fi frig? Cum este obișnuit copilul tău? Un cărucior ușor este o variantă. Cu el poți călători peste tot și poate fi dus până la poarta de îmbarcare. Totodată, îl poți folosi drept pat temporar pentru somnul de după-amiază și poate fi adaptat la diverse condiții meteorologice, adăugând, la nevoie, o pătură în jur

Retail jobs

5. Asigură-te că ai destul timp la dispoziție

Încearcă să minimizezi timpul petrecut la cozi atunci când ești în aeroport. Cel mai ușor lucru pe care îl poți face este check-in-ul online, apoi îți rămâne să treci pe la ghișeul unde lași bagajul de cală și mai departe către punctul de securitate. Deși îți dorești să stai cât mai puțin timp la cozi, totuși nu vrei să fii pe fugă. Pleacă de acasă cu niște ore în plus față de cele necesare.

6. Obișnuiți-vă cu ideea de a călători cu avionul

Asta poate să includă împachetarea bagajului și chiar o călătorie până la aeroport. Aeroporturile sunt mari și pline de forfotă, iar copilul tău poate să fie sensibil la asta din prima. Dacă îl obișnuiești cu acest cadru sunt mai multe șanse să fie mai bine în timpul călătoriei.

Citeste si:
Thailanda, „Regatul Zâmbetului” - cât îl costă pe un român un sejur...
Thailanda, „Regatul...

Dacă copilul nu a mai zburat sau nu a călătorit prea mult, explică-i despre ce este vorba. Spune-i ce o să se întâmple și când o să se întâmple, de exemplu când trebuie să-și pună centura de siguranță și de ce. Majoritatea copiilor cred că zborul este distractiv, așa că cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îl încurajezi. Poți chiar să faci un zbor scurt înainte, de exemplu într-un weekend, un zbor în interiorul țării. Această experiență îi va arăta cum este să zbori cu avionul și îți va permite să vezi ce reacție și nevoie are.

7. Păstrează-ți calmul și vezi partea bună a lucrurilor

Dacă ai senzația că al tău copil alege locul sau momentul cel mai prost ca să se transforme într-un personaj din altă dimensiune decât cea acceptată de tine, inspiră și expiră profund. E o călătorie pentru amândoi, dar percepția e diferită, cu momente în care veți avea reacții diverse. Oricum ar fi, sunteți în vacanță, o experiență care va trece cât ai clipi, dar pe care vreți să vi-o amintiți cu plăcere.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri