11 Decembrie 2017 publicat în Familie 11 share-uri

Specialistul recomanda parintilor 7 sfaturi utile care vor contribui major la cresterea sanatoasa a copiilor, nu atat din punct de vedere fizic, cat mai ales psihic si emotional:

5. Nu va invatati copiii sa accepte sa faca ceea ce le cereti fara sa li se explice motivul si mai ales beneficiul pentru toti cei implicati, pentru ca vor accepta ca si altii sa le impuna ce vor ei pur si simplu, chiar daca le este benefic sau nu! invatati-i sa asculte cu atentie, sa analizeze, sa intrebe, sa negocieze!

6. Nu va invatati copiii sa creada ca "nu pot", "nu stiu", "nu reusesc", "gresesc", pentru ca vor accepta ca altii sa le hotarasca drumul si calitatea vietii! invatati-i sa dea visului lor toate sansele posibile, sa invete sa depaseasca obstacolele si sa exerseze cautarea de solutii!

7. Nu va indrumati copiii sa realizeze visul vostru neimplinit pentru ca vor accepta foarte usor sa renunte la ei insisi, la nevoile si doritele lor, la starea lor de bine si vor ajunge sa-i lase pe altii sa le traiasca viata! invatati-i ca visul lor este tangibil, realizabil, utilizandu-si resursele proprii, energia, timpul si invatarea necesare pentru a-l trai, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

* Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 7 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala. De peste 8 ani ghideaza oamenii atat in sedinte individuale, cat si de grup si organizeaza cursuri si traininguri in Romania

Foto homepage: KonstantinChristian /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri